HvA in de Stad

WeMakeThe.City Green

Het festival dat stad en ommeland beter maakt

Project

Metropoolregio Amsterdam groeit nog steeds onstuimig en de corona-pandemie heeft grote uitdagingen nog meer zichtbaar gemaakt. Deze omvangrijke en complexe opgaven kunnen alleen door intensieve samenwerking tussen belanghebbende partijen in stad en regio en met innovatieve oplossingen worden opgelost. WeMakeThe.City informeert en inspireert, maakt ontwikkelingen zichtbaar, toont innovaties, laat koplopers aan het woord en verbind beleid, onderzoek en praktijk. Leidend daarbij is de vraag: in wat voor een stad willen wij leven over vijf, tien, twintig jaar?

WeMakeThe.City is het festival dat stad en ommeland beter maakt. In 2018 en 2019 met grote manifestaties in Amsterdam en de metropoolregio, nu in 2021 en 2022 met een langlopend programma WeMakeThe.City Green in het kader van Floriade Amsterdam – Almere 2022. Ruim een jaar lang in Almere, Amsterdam en op andere plekken in de regio; in de provincies Flevoland en Noord-Holland. Met lezingen, talkshows, workshops, expedities, exposities, filmvertoningen en veel storytelling voor een breed publiek.

Thema's

Urgente vraagstukken met betrekking tot gezondheid, klimaat, voedsel, biodiversiteit, energie, veiligheid, bouwen en betaalbaar wonen.

Plek

Pakhuis de Zwijger, stad en ommeland

Initiatiefnemers

WeMakeThe.City is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City, AMS, Hogeschool van Amsterdam en Waag naar aanleiding van het door de stad Amsterdam in 2016 in Brussel winnen van de iCapital Award (Innovatiehoofdstad van Europa). WeMakeThe.City Green wordt gerealiseerd door Pakhuis de Zwijger (Amsterdam) en Avanti (Almere) op initiatief van de gemeentes Almere en Amsterdam, met het accent op het thema: The Voice of Urban Nature.

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 14 april 2022

Project Info

Startdatum 01 jan 2018
Einddatum 31 dec 2025

Contact

Marieke Ubachs, marieke@dezwijger.nl

Locatie

Pakhuis de Zwijger

Piet Heinkade 179

1019 HC Amsterdam