HvA in de Stad

Meetup: De Koepel x Campus Amsterdam

Het kennis-en innovatiecentrum voor startups en MKB

Evenement

Kom samen met Campus Amsterdam kijken en leren hoe de Koepel zich heeft ontwikkeld van gevangenis naar bruisende hotspot in Haarlem. Discussieer en denk mee hoe je ondernemers verbindt aan onderzoek, onderwijs en kennis in de stad?

Van gevangenis naar bruisende hotspot. De onlangs geopende Koepelgevangenis in Haarlem is omgetoverd tot centrum voor cultuur, onderwijs en het bedrijfsleven. Een van de belangrijkste pijlers is de komst van de techcampus Cupola XS , dé campus voor digitalisering van onderwijs en het MKB. Een co-work space van meer dan 1000m2, 40 private offices, vergader- en trainingsruimtes en toonaangevende events over tech en business.

Naast een Koepelplein, gamemuseum, grand café, buurtwinkel en expositieruimte is de Haarlem Campus een andere belangrijke pijler in de iconische koepel. Haarlem Campus is een instituut voor hoger onderwijs in samenwerking met het Duitse universitaire netwerk SRH en Global School of Entrepreneurship in Amsterdam. Het biedt studenten innovatieve onderwijs- en leerconcepten in een hybride leeromgeving die professionele en persoonlijke groei aanmoedigen.

Vraagstukken die aan bod komen

• Hoe faciliteer je samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en MKB?
  • Hoe krijgen we als kennishub/campus inzicht in fase waar bedrijf zit, op welk kennisniveau of leerbehoefte?
  • Hoe kunnen kennisinstellingen hier beter op deze behoeften inspelen?

Meer informatie en aanmelden

Gepubliceerd door  HvA in de Stad 6 oktober 2022