Hogeschool van Amsterdam

Food Network HvA

Stages en opdrachten

Kun je binnen jouw bedrijf of organisatie de expertise van onze studenten goed gebruiken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om dit in een studentenopdracht vorm te geven. Op deze pagina lees je wat de mogelijkheden zijn en wat je van onze studenten mag verwachten.

Over onze studenten

Onze studenten Voeding en Diëtetiek nemen een frisse blik op voeding mee naar jouw bedrijf of organisatie. Ze hebben verschillende expertises, die we natuurlijk afstemmen op de opdracht. Naast voeding en diëtetiek denken ze ook mee over oplossingen op het gebied van gezondheidsbevordering, marketing en productontwikkeling.

Een HvA-student levert zo verschillende voordelen op voor jouw bedrijf:

  • actuele kennis van ontwikkelingen binnen het vakgebied
  • introductie van nieuwe ideeën en inzichten
  • potentiële nieuwe medewerkers

Soorten opdrachten

De opleiding Voeding en Diëtetiek duurt 4 jaar en bevat diverse onderdelen waarbij studenten opdrachten in het werkveld uitvoeren. We maken hierbij onderscheid tussen korte opdrachten, praktijkopdrachten, stages en afstudeeropdrachten:

Kleine opdrachten voor een vrije studiepunt (tot 28 uur)

Bijvoorbeeld:

  • Meehelpen op een voedingsbeurs
  • Allergenenkaart ontwikkelen
  • Assisteren bij de voedselbank
  • Voorlichtingsbijeenkomsten uitvoeren

Praktijkopdrachten door twee studenten (160 uur in 10 weken)

Bijvoorbeeld:

  • Een social media- of communicatieplan schrijven
  • Metingen uitvoeren en data verzamelen voor onderzoek
  • Voorlichting ontwikkelen en uitvoeren voor een school of vereniging
  • Voorlichtingsmateriaal ontwikkelen voor een praktijk binnen de gezondheidszorg
  • Onderzoek en verbeterplan opstellen voor maaltijdvoorziening van personeel

Stages en afstudeerprojecten (20 weken fulltime)

Bijvoorbeeld bij:

  • Afdeling Diëtetiek in 1e, 2e of 3e-lijn gezondheidszorg
  • Levensmiddelenbedrijven: afdeling marketing/communicatie, productontwikkeling, sensorisch onderzoek, kwaliteit en category management.
  • Catering- en evenementenbureaus
  • Kennisinstituten en onderzoeksbureaus

Contact

Heb je een praktijkopdracht, stageplek of afstudeeropdracht voor een student Voeding en Diëtetiek? Neem dan contact met ons op.

Stagebureau Voeding en Diëtetiek
Suzanne van der Plas
Mariëtte van Rijmenam

Telefoon: 020-595 34 59
E-mail: stage.voeding@hva.nl

Meer over het Stagebureau Voeding en Diëtetiek

Gepubliceerd door  Food Network 27 mei 2020