Hogeschool van Amsterdam

Food Network HvA

 

Online Cursus Food Trends

Tijdens deze tweedaagse online cursus analyseer je de hedendaagse voedingstrends binnen de nationale en internationale foodbranche. Je onderzoekt hoe je inspeelt op de nieuwste ontwikkelingen vanuit jouw onderneming of sector.

Je leert hoe je zelf een trendanalyse maakt met behulp van de futuring-methode: een werkwijze waarmee je in drie stappen een opkomende trend bepaalt. Aan de hand van deze analyse ontwikkel je vervolgens een innovatief concept voor een product of dienst dat food-gerelateerd is.

Voor wie

De cursus Food Trends is bedoeld voor deelnemers die in de foodbranche werken. Bijvoorbeeld op het gebied van productontwikkeling, gastronomie of in de horeca. Maar ook als je in je werk tegen voedselgerelateerde vraagstukken aanloopt, is dit een waardevolle cursus. Denk hierbij aan functies in sectoren rondom circulaire economie en duurzaamheid. Daarnaast beschik je over een hbo-denkniveau. Een vooropleiding in Voeding is niet vereist, maar affiniteit met voeding en eetcultuur is een must.

Wat leer je

Na de cursus Food Trends kun je:

  • zelf een trendanalyse maken met behulp van onderbouwde methodes
  • op basis van je eigen analyse een innovatief food-concept ontwikkelen
  • betrouwbare bronnen vinden om op de hoogte te blijven van trends
  • trends vertalen naar je eigen sector

De leerdoelen worden getoetst tijdens een pitch waarbij je het door jou ontwikkelde concept mondeling en visueel presenteert.

Programma

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De belangrijkste foodtrends (nationaal en internationaal)
  • Inspelen op de verschillende trends per (deel)sector
  • Tools om zelf in korte tijd een trendanalyse te maken
  • Tools om trends te vertalen naar innovatieve concepten

Aantal deelnemers

Minimaal 6, maximaal 12

Studiebelasting

De eerste bijeenkomst is een inleidend college waarbij de docent een overzicht geeft van de belangrijke trends en bronnen. Daarnaast volgt er een uitleg van de methode, waarmee je vervolgens zelf aan de slag gaat.

De tweede bijeenkomst is meer interactief, waarbij de cursisten hun concept presenteren en elkaar daarna voorzien van feedback.

Cursusdata

Vrijdag 29 januari en 5 februari 2021 van 14.00-16.30 uur.

Kosten

€ 295 inclusief studiemateriaal en certificaat.

Belastingvoordeel studiekosten

Volg je een studie buiten de standaardstudieperiode? Dan mag je maximaal € 15.000 aftrekken. Volg je een studie in de standaardstudieperiode? Dan geldt geen maximum. Bezoek de website van de Belastingdienst voor meer informatie.

Algemene cursusvoorwaarden

Je hebt 14 dagen bedenktijd vanaf de datum dat je je hebt aangemeld voor een opleiding, cursus, workshop of training van het Food Network HvA. Bekijk alle cursusvoorwaarden.

Docenten

De cursus Food Trends wordt gegeven door Antonia Mazel, docent Food Trends bij de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de HvA.

Contact

Heb je een vraag over de cursus Food Trends of wil je de cursus liever incompany volgen? Dat kan! Neem dan contact op met Suzanne van der Plas. E-mail: s.e.van.der.plas@hva.nl of telefoonnummer 06-211 58 154.

LOCATIE

Gepubliceerd door  Food Network 8 oktober 2020