Food Network HvA

 

Basiscursus EHBSO (MFA©)

De Cursus EHBSO is eigenlijk onmisbaar voor elke professional met een begeleidende rol in de sport. Natuurlijk om snel hulp te verlenen bij ongevallen, maar ook om de kans op blessures daarbij zo veel mogelijk te beperken.

sport ehbo

Voor wie

De basiscursus EHBSO is een waardevolle cursus voor leraren Lichamelijke Opvoeding, docenten in het bewegingsonderwijs en andere sportwerkers zoals trainers en coaches. Je hebt nog geen MFA©-certificaat of een soortgelijke cursus lang geleden gevolgd.

Wat leer je

De cursus stelt je in staat om juist te handelen bij ongevallen. Daarbij is er extra aandacht voor ongevallen die kunnen ontstaan tijdens sportlessen en sportevenementen.

Met deze voor ons op maat gemaakte cursus behaal je in twee avonden het internationaal erkende Medic First Aid© Europe certificaat. Dit certificaat is officieel gelijkwaardig aan het Oranje Kruis certificaat.

Na de Cursus EHBSO:

  • kun je eerste hulp verlenen, specifiek bij sportongevallen
  • kun je reanimeren, ook met behulp van een AED
  • weet je hoe je vitale functies controleert
  • heb je kennis van diverse blessures
  • weet je hoe je deze behandelt

Programma

De basiscursus EHBSO bestaat uit 2 bijeenkomsten van elk 3 uur. Hierin ga je aan de slag met praktijkoefeningen gericht op sport-EHBO, ondersteund met theorie. Zo oefen je op het controleren van vitale functies, leer je bloedingen stelpen en hoe je een shock behandelt. Daarnaast maken we gebruik van reanimatiepoppen en AED-trainers. Je sluit de cursus af met een korte theoretische toets.

Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15

Docent

Docent van PBN .

Cursusdata

Deze cursus is op het moment alleen in-company mogelijk. Hier is een minimaal aantal deelnemers van 10 personen van toepassing. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden via onderstaand mailadres.

Kosten

€ 240,- (inclusief boek, studiemateriaal en certificaat)

Contact

Wil je meer informatie over de basiscursus EHBSO? Neem dan contact met ons op via lo-inbeweging@hva.nl.

Gepubliceerd door  LO in Beweging 24 mei 2022