FLOOR | Cultureel Platform HvA

FLOOR TIPT: De week van de circulaire economie

Weg met de wegwerpmentaliteit

1 feb 2021 17:33 | FLOOR

Vandaag begint de Week van de Circulaire Economie. De Faculteit Techniek staat deze week in het teken van een andere kijk op produceren en consumeren. Wat is er nodig om de circulaire transitie te versnellen? Doe mee!

Hoe versnellen we de circulaire transitie? In het kader van de Week van de Circulaire Economie staat lectoraat Circulair ontwerpen en ondernemen van het Centre of Expertise Urban Technology van de Faculteit Techniek in het teken van een andere kijk op produceren én consumeren. Dagelijks licht de HvA onderzoeken, masterclasses en studentenprojecten uit die de transitie naar circulaire steden een boost geven. Lees hier alvast een interview met Inge Oskam!

PROGRAMMA

Dinsdag 2 feb

Inge Oskam zit op dinsdag 2 februari aan de digitale bar van FLOOR en gaat in gesprek over het belang van een circulaire economie. Voor Inge is circulair ontwerpen en ondernemen cruciaal en zij vindt dat dit voor de hele Nederlandse economie zo zou moeten zijn. “Dat vereist meer samenwerking, van ondernemers tot samenleving. Een complete systeemverandering.”

Meer info en aanmelden.

Donderdag 4 feb:

Ben je als ondernemer, docent of student bezig met een lokaal circulair initiatief en wil je een beeld krijgen van de (duurzaamheids)impact ervan? Doe dan mee met de online masterclass van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) op 4 of 11 februari. Tijdens de interactieve webinar helpen HvA-onderzoekers Krispijn Faddegon (psychologie/ sociologie) en Maarten Mulder (circulair ontwerpen) om jouw initiatief verder te brengen.

Meer info en aanmelden

Ben jij een circulaire pionier?

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer initiatieven binnen de Hogeschool van Amsterdam rond circulair ontwerpen of ondernemen. Ben of ken jij zo’n initiatief? Laat dit dan weten in een mail aan redactie@hva.nl dan geven wij dat komende week de aandacht die het verdient.