Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

FLOOR tipt: Blockchain event

A threat or an opportunity?’

13 mei 2019 15:00 | FLOOR

‘Blockchain staat vooral bekend om cryptocurrency waarvan bitcoin de bekendste is. Maar de blockchain technologie beheerst veel meer dan dat. Met deze technologie wordt bijvoorbeeld ook gewerkt aan het veilig maken van de digitale identititeit en het transparanter maken van de waardeketen van de handel door digitale toepassing via de distributed ledger technology.

Tijdens het ‘Blockchain event: a threat or an opportunity?’ op 21 mei gaan we kort in op de mogelijke toepassingen van blockchain technologie. En zullen we een zeer actuele ontwikkeling van een van de grootste banken, namelijk JP Morgan naar voren halen. Onlangs hebben zij aangekondigd als eerste een eigen cryptocoin uit te brengen. Onder leiding van moderator Luuk Heezen gaan Fred Huibers (associate professor FinTech bij het HvA lectoraat corporate governance & leadership) en Teunis Brosens (Lead Economist for Digital Finance and Regulation) van ING in op dit onderwerp, uiteraard in interactie met het publiek.

Locatie: HvA Fraijlemaborg, 3e verdieping, Zuidserre

Geef je op via events.fmb@hva.nl om zeker te zijn van een plek, zodat jij ook meer weet wat je nu precies met blockchain kunt en of je nou wel of niet in cryptocurrency moet investeren.’