Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje. Zo weet je precies waar je moet zijn in april!

FLOOR tipt: april

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje

Het Amsterdamse cultuuraanbod is zo groot, je zou er bijna in verdwalen. Daarom zet FLOOR elke maand de leukste Amsterdamse culturele avonden op een rijtje. Weet je precies waar je zijn moet en kun je daarna verantwoord een biertje drinken!

College tour: social ondernemerschap

Vraaggesprek, maandag 3 april, 17:00 uur, CREA

Het doel van de sociale onderneming is maatschappelijke meerwaarde creëren. Geld verdienen is dus niet het doel, maar een middel. In dit vraaggesprek gaan studenten in gesprek met sociale ondernemers sociaal ondernemen en wat dit moeilijk maakt.

Naar een gezonder voedselaanbod

Keynotes, dinsdag 11 april, 20:00 uur, De Rode Hoed

Hoe kun je de mogelijkheden en veerkracht van het individu versterken om de fysieke en mentale uitdagingen in het leven aan te kunnen? Welke voeding past daar bij en kan dat ook positief uitpakken voor de planeet?

Andere manieren van bankieren

Gesprek, woensdag 12 april, 19:30 uur, Pakhuis de Zwijger

De afgelopen crisis heeft één ding duidelijk gemaakt over de financiële sector: 'something was rotten'. Nu, acht jaar na dato, vinden sommigen dat de sector niet genoeg is hervormd. Zij nemen het heft in eigen hand en richten een bank of ander betalingssysteem op. Hoe ziet ons bankenstelsel er over tien jaar uit?

De Franse presidentsverkiezingen 2017

Gesprek, donderdag 20 april, 20:00 - 21:30 uur, Spui25

We kijken vooruit naar de eerste stemronde in de Franse presidentsverkiezingen van 23 april. Wie zal de winnaar, en wie de verliezer zijn? Le Pen, Macron, of toch Fillon?

Kenniscafé: Storm

Gesprek, maandag 24 april, 20:00 uur, De Balie

Extreem weer is fascinerend om te zien en te ervaren. Extreem weer is ook extreem gevaarlijk. Wat staat ons wat betreft extreem wereldwijd - en vooral in Nederland - te verwachten de komende jaren? Gesprek met stormjagers en andere deskundigen over storm en ander extreem weer.

Veel plezier!

Groetjes van FLOOR