Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

FLOOR tipt: februari

26 jan 2017 15:50 | FLOOR

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje. Zo weet je precies waar je moet zijn in februari!

FLOOR tipt: februari

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje

Het Amsterdamse cultuuraanbod is zo groot, je zou er bijna in verdwalen. Daarom zet FLOOR elke maand de leukste Amsterdamse culturele avonden op een rijtje. Weet je precies waar je zijn moet en kun je daarna verantwoord een biertje drinken!

Facebook Placebo

Theater, vrijdag 3 februari, 20:30 uur, Crea

Ook altijd benieuwd naar wat er zich nou écht afspeelt achter al die perfecte posts die op Facebook verschijnen? Kom het zien in de reprise van Placebo's theatershow: Placebo speelt Facebook!

JONG vs (G)OUD – Generaties in conflict?

Interview, dinsdag 7 februari, 13:00 - 14:00 uur, Room for Discussion

Regelmatig wordt er in de media en politiek gesproken over kloven in de samenleving; arm en rijk, autochtoon en allochtoon, hoog- en laagopgeleid. Maar misschien is de belangrijkste kloof in de huidige maatschappij wel die tussen jongeren en ouderen. En dat is vooral zorgelijk voor jou, de jongere!

Eenzame opsluiting: mensenrechtenschending in vreemdelingendetentie?

Paneldiscussie, donderdag 9 februari, 20:00 - 22:00 uur, De Nieuwe Liefde

In dit programma staan wij stil bij de staat van de mensenrechten in vreemdelingendetentie. Met name opsluiting in een isoleercel, een strafmaatregel die voor relatief kleine vergrijpen wordt ingezet, kan tot ernstige mentale, en soms ook fysieke problemen leiden bij vaak toch al getraumatiseerde vluchtelingen.

Daphne op Dinsdag

Talkshow, dinsdag 14 februari, 20:15 uur, De Rode Hoed

Na meer dan 20 jaar is er eindelijk weer een talkshow in de Rode Hoed: Daphne Bunskoek ontvangt maandelijks gasten uit de actualiteit, kunst en cultuur. In rubrieken als Het Debuut, De Idealist en De Spreekbeurt schuiven de interessantste mensen aan, of ze nou bekend zijn of niet.

KennisCafé: Druk, druk druk

Gesprek, maandag 20 februari, 20:00 uur, De Balie​

Het lijkt volstrekt normaal om te zeggen dat je ‘lekker druk’ bent als iemand vraagt hoe het met je is. We ervaren steeds meer stress. Wat is stress? Waarom lijken steeds meer mensen er last van te hebben? Is ons evolutionair ontwikkelde stresssysteem niet meer van deze tijd? Is stress alleen maar slecht, of hebben we er ook wat aan?

Veel plezier!

Groetjes van FLOOR