FLOOR

Vrijheidsmaaltijd – Foto's online

11 mei 2016 12:20 | FLOOR

Op 5 mei organiseerden de HvA en de UvA een Vrijheidsmaaltijd over hoe we gevoelige maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar kunnen maken en houden in het onderwijs. Bekijk nu de foto's.

Gelukkig weerhield het mooie weer de gasten niet om te komen luisteren naar het panelgesprek en muziek tijdens de Vrijheidsmaaltijd van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam.

Tijdens deze Vrijheidsmaaltijd gingen een Simone Kukenheim (wethouder onderwijs, jeugd en diversiteit), Margalith Kleijwegt (journalist en auteur van het rapport '2 werelden, 2 werkelijkheden' in opdracht van ministerie OCW), Emile Schrijver (directeur Joods Historisch Museum en bijzonder hoogleraar UvA), Ineke Roex (antropoloog en UvA-onderzoeker radicalisering en anti-radicaliseringsbeleid) en Huib de Jong (rector HvA) in gesprek over de vraag hoe we gevoelige maatschappelijke onderwerpen bespreekbaar kunnen maken en houden in het onderwijs.

Daarnaast stond op het programma een muzikaal intermezzo en de opstelling van het interactieve kunstwerk 'Monument voor bootvluchtelingen' van Nosrat Mansouri. Dit werk is een productie i.s.m. UAF-Stichting voor Vluchtelingstudenten en was eerder te zien bij de HvA, CREA en de VU.