Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

FLOOR tipt: november

27 okt 2016 17:29 | FLOOR

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje. Zo weet je precies waar je moet zijn in november!

FLOOR tipt: november

De vijf leukste avonden uit het Amsterdamse cultuuraanbod op een rijtje

Het Amsterdamse cultuuraanbod is zo groot, je zou er bijna in verdwalen. Daarom zet FLOOR elke maand de leukste Amsterdamse culturele avonden op een rijtje. Weet je precies waar je zijn moet en kun je daarna verantwoord een biertje drinken!

Partnerkeuze en discriminatie: een issue in Amsterdam?

Film en gesprek, woensdag 2 november, 19.30 uur, CREA

Een film- en dialoogavond over liefde, seks, uithuwelijking, vriendschap, discriminatie en nog veel meer. Aan de hand van de film Arranged wordt gepraat over hoe in verschillende culturen omgegaan wordt met liefde. Meer informatie .

Brainwave Festival: Muziek in wetenschap, zorg en technologie

Mini-festival, dinsdag 8 november, 17.30 uur, Felix Meritis

Brainwave is een mini-festival over de impact en inzetbaarheid van muziek. Tijdens Brainwave #1 ‘Muziek en identiteit’ gaat in op de vraag of muziek belangrijk is de ontwikkeling van het kinderbrein. Meer informatie .

Turkije en de EU: Waar moet het heen?

Debat, vrijdag 18 november, 20.00 uur, De Rode Hoed

De ware toedracht van de juli-coup in Turkije is voor ons in Nederland knap lastig te achterhalen. Was de Turkse democratie echt in gevaar? Greep Erdogan terecht keihard in? Of is de coup een perfecte dekmantel voor de AK-partij om zelf een ondemocratische weg in te slaan? Meer informatie .

De zin en onzin van gezond eten

Debat, donderdag 24 november, 20.00 uur, Pakhuis de Zwijger

Eten en met name gezond eten is de afgelopen maanden een enorme hype geworden. Er zijn veel verschillende bloggers, wetenschappers, chefs en kenners die met verschillende visies en adviezen komen. Maar bestaat gezond eten überhaupt? Meer informatie .

Operatie Interview: Sylvana Simons

Interview, zondag 27 november, 16.00 uur, De Balie

Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; Sylvana Simons niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken? Meer informatie .