Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Expositie Amelie Tegtmeyer

Photographer in Residence exposeert in het Wibauthuis

8 okt 2015 12:10 | FLOOR

Kunstenaar Amelie Tegtmeyer (München, 1989) is als eerste verkozen tot Photographer in Residence bij de HvA. Ter gelegenheid daarvan wordt er een installatie gepresenteerd. Amelie is in juli 2015 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in de richting fotografie.

Sinds een aantal jaar is het bij de HvA traditie dat bestuurders die afscheid nemen, of medewerkers die een belangrijk jubileum vieren, een kunstfoto cadeau krijgen. Om die traditie te versterken is de Photographer in Residence in het leven geroepen. Uit de afstudeerders van de fotografie-opleiding van de Gerrit Rietveld Academie kiest een HvA-jury jaarlijks een jonge fotograaf die gedurende één studiejaar ter gelegenheid van bijzondere momenten een kunstfoto maakt.

Eén exemplaar wordt geschonken aan de persoon die uit dienst gaat of jubileert, een tweede exemplaar wordt opgenomen in de HvA-Kunstcollectie. Zo kan de HvA een uniek cadeau aanbieden en wordt de eigen kunstcollectie aangevuld met origineel werk van een jonge, in Amsterdam opgeleide kunstenaar. Die krijgt hiermee de kans werk te tonen aan een breed publiek en wordt daarnaast door de HvA ook op verschillende andere manieren ondersteund bij het opstarten van een loopbaan als beeldend kunstenaar.

De kunst-installatie is te zien in het Wibauthuis van 8 oktober t/m 13 december 2015. Het ontwerp van deze expositie is van Julie Héneault.