FLOOR

Team H2A Europees kampioen met waterstofauto

19 mei 2014 13:00 | FLOOR

Team H2A (DT) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is gisteren in Rotterdam Europees Kampioen geworden met de waterstofauto ‘H2A’.

De studenten deden mee aan de Shell Eco-marathon in de categorie Waterstof Prototype met 429 km per kWh, dat is omgerekend 3829 km op 1 liter benzine. Daarmee is de H2A de zuinigste waterstofauto van Europa. De Eco-marathon is de grootste Europese studentenwedstrijd voor zuinige auto’s. Het is de tweede keer dat de HvA wint met de H2A.

De HvA won het kampioenschap in de categorie Waterstof Prototype. Dat wil zeggen; het voertuig is zo klein en smal mogelijk met daarin de meest innovatieve waterstoftechnologie toegepast. De H2A streed tegen teams uit verschillende Europese landen voor het zuinigheidsrecord. Het is de vierde keer dat de HvA deelneemt aan de Shell Eco-marathon.

Cleanmobility HvA

Naast deelname aan de marathon met de waterstofauto deed de HvA dit jaar voor het eerst mee in de Urban Klasse met het voertuig ’EVA’ (Electric Vehicle Amsterdam). Met het nieuwe Urban Concept zet de HvA een eerste stap naar het realiseren van een duurzame en energiezuinige stadsauto. EVA is dit jaar zesde geworden in de Urban Klasse. Meer over HvA en Cleanmobility: http://hvacleanmobility.nl