FLOOR | Cultureel Platform HvA

Online gokken: niet te stoppen

FLOOR x BSKA

Evenement

Sinds het legaliseren van online gokken in 2021 is het aantal jongeren dat gokt enorm toegenomen. Niets mis met een gokje wagen, maar wanneer wordt een leuk spelletje een gokprobleem? Tijdens het event gaan we het hebben over hoe online gokken werkt en hoe de gokindustrie over de jaren heen is veranderd.

🗓️ Woensdag 24 april 2024
⏱️ 16.30 - 17.30 uur (inloop vanaf 16.15)
📍 FLOOR - Wibautstraat 3b, Amsterdam
💰 Gratis toegang
♿️ De eventruimte is rolstoeltoegankelijk
🤝 FLOOR x BSKA

De afgelopen jaren is er veel veranderd rondom het beleid van gokken in Nederland. Een tijdje terug vlogen de gokreclames je om de oren, zelfs bekende Nederlanders zoals rapper Donnie en de oud-voetballer Wesley Sneijder waren te zien in allerlei commercials. Sinds dit jaar zijn gokreclames weer verboden, maar in de tussentijd is het aantal gokkers in Nederland enorm gestegen. Inmiddels is één op de vijf online gokkers tussen de 18 en 23 jaar oud. Online gokken is dus populair onder jongeren maar wat weten we eigenlijk over deze industrie?

Met BNNVARA-presentator en programmamaker Max Terpstra, verslavings- en beleidsspecialist Floor van Bakkum en onderzoeker Anneke Goudriaan gaan we in gesprek over het beleid en de gevaren van online gokken. Met YouTuber Robin Bos (Nedergaming) nemen we een kijkje achter de schermen bij de gokindustrie.

Max Terpstra 

Max Terpstra 

Robin Bos

Robin Bos

Sprekers

Max Terpstra

Max Terpstra is presentator en programmamaker bij BNNVARA. Sinds 2022 werkt hij als verslaggever bij de talkshow Sophie & Jeroen en heeft hij zijn eigen rubriek Max bijt Hond. Ook presenteerde hij voor Spuiten & Slikken, waar hij de docuserie Verslaafd aan Verliezen maakte, over de gokverslaving die hij tijdens zijn studententijd had. Sinds kort is hij ook te horen in de podcast Jongstof, een interviewpodcast voor en door jonge makers binnen de kunst en mediawereld.

Robin Bos (Nedergaming)

Robin Bos, beter bekend als Nedergaming, beheert sinds 2021 een Youtube-kanaal dat inmiddels is uitgegroeid tot het grootste iGaming-kanaal van Nederland. Daarnaast ontwikkelt hij al 20 jaar affiliate-websites. Naast zijn werk in de gokindustrie, geniet hij zelf ook van gokken. Hij gebruikt zijn passie en kennis om zijn klanten en volgers te voorzien van recensies van gokautomaten, casinonieuws, big wins en video's en artikelen over verantwoord gokken.

Floor van Bakkum

Floor van Bakkum

Anneke Goudriaan 

Anneke Goudriaan 

Floor van Bakkum

Floor van Bakkum leidt de preventieafdeling bij verslavingszorginstelling Jellinek. Ook is ze voorzitter van de programmalijn Preventie en Vroegsignalering van Verslavingskunde Nederland (VKN). In deze rol werkt ze aan verschillende initiatieven om de schadelijke effecten van middelengebruik en gokken in Nederland te verminderen. Met meer dan twintig jaar ervaring heeft Floor een belangrijke rol gespeeld in het vormgeven van preventiebeleid rond alcohol, tabak, drugs en gokken op nationaal en lokaal niveau. Ze heeft de laatste jaren vooral veel aandacht besteed aan gokbeleid, met als doel de schade van gokken te beperken.

Anneke Goudriaan

Anneke Goudriaan is hoogleraar verslaving aan de Universiteit van Amsterdam, en werkt als gezondheidszorgpsycholoog bij Jellinek, verslavingszorg. Zij is hoofd van het Amsterdam Institute for Addiction Research - aiar.nl en initieerde veel onderzoek naar werkingsmechanismen en behandeling van (gok)verslaving. Ze onderzocht de vraag wat maakt dat gokken verslavend kan zijn en wat er gebeurt in brein en gedrag bij gokverslaving, vergeleken met verslavingen aan bijvoorbeeld alcohol. Ze publiceerde hierover in internationale artikelen en boeken, is redacteur van verschillende internationale tijdschriften op het gebied van verslaving en geeft les als gastdocent aan diverse universiteiten en opleidingen.

Dzifa Kusenuh

Dzifa Kusenuh

Dzifa Kusenuh

Dzifa presenteert 3 Op Reis en Spuiten & Slikken bij BNNVARA. Momenteel is ze bezig met een docu-serie over de abortuswetgeving in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan zestigduizend handtekeningen verzameld voor het burgerinitiatief om het debat te starten de wet te veranderen. Als actrice ken je haar uit De Slet van 6VWO en GTST.

Gepubliceerd door  FLOOR 27 maart 2024

Datum

Startdatum 24 apr

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955