FLOOR | Cultureel Platform HvA

Queergeschiedenis van Afrika

Theatervoorstelling 'Het is niet nieuw’ van en met Geoffrey van der Ven

Evenement

Met spoken word, storytelling, beeld en geluid neemt Geoffrey van der Ven je mee in de verborgen geschiedenis van de queercommunity. Ontdek Afrikaanse tradities en de heldenverhalen die niet nieuw zijn, maar te lang ongehoord.

  • 📆 Dinsdag 26 september 2023

  • ⏱️ 16.30 – 17.30 + borrel

  • 📍Wibautstraat 3B - Amsterdam

  • 💰 Gratis toegang

  • ♿️ Rolstoelvriendelijk

  • 🤝‍ FLOOR X HvA Pride & SESI Community Center

Geoffrey van der Ven is een Nederlands-Nigeriaanse spoken word-artiest met focus op de BIPOC en LGBTQ+ verhalen die we nergens anders horen. Want zonder representatie verdwijnen verhalen uit het oog van het publiek en raken ze hun betekenis kwijt. Als deze verhalen nooit worden verteld, ontbreekt deze kennis bij het maken van huidige politieke en sociale keuzes. In Het is niet nieuw laat Geoffrey historische queerpersonages tot leven komen en neemt hij je mee de Afrikaanse queergeschiedenis in.

Na de voorstelling vindt er een gesprek plaats onder leiding van programmamaker en moderator Demi van de Worp.

Over Geoffrey

Geoffrey is onder andere een ambassadeur van Spraakuhloos, het Rotterdam Street Culture Festival en heeft onlangs de “Poet of the Year” award gewonnen bij de Queer & Feminist Poetry Awards.” Hij stond op spoken word podia als Tell’em, Woorden Worden Zinnen en Mensen Zeggen Dingen. Ook treedt Geoffrey op tijdens diverse evenementen als Museum Nacht, Rotterdam Pride, en History Month Breda.

Pers over Het is niet nieuw

“Geoffrey van der Ven verrast het meest met zijn innemende verhalenmedley Het is niet nieuw. Soepel wekt hij historische queer-personages tot leven, uit vorige eeuwen in wat nu Nigeria, Angola en Uganda heet. Meer dan een kamerscherm, een tafel, Nigeriaanse gewaden en wat rekwisieten heeft deze Nederlands-Nigeriaanse spoken-word-artiest niet nodig om het publiek mee te tronen naar zijn sympathieke activisme.”

Annette Embrechts - Theaterkrant

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

FLOOR, HvA Pride en SESI Community Center organiseren dit event in aanloop naar de HvA Diversity Week (2 - 6 oktober 2023).

Gepubliceerd door  FLOOR 19 juli 2023

Datum

Startdatum 26 sep

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955