FLOOR | Cultureel Platform HvA

mantelzorg: NU EVEN NIET

01.06.2023 I Zorgeloze dag voor mantelzorgers

Evenement

Wist je dat 1 op de 4 jongeren tussen de 16 en 24 jaar mantelzorgtaken heeft? In de Week van de Jonge Mantelzorger (1 t/m 7 juni) geeft de HvA extra aandacht aan jongeren die hun studie met zorgtaken voor een naaste combineren.

🗓️ Donderdag 01 juni 2023

⏱️ 14.00 – 16.00 uur I markt

⏱️ 16.15 - 16.45 uur I Panelgesprek

📍 FLOOR | Wibautstraat 3B - Amsterdam

Ik-mantelzorg-nu-even-niet-markt

Omdat voor een ander zorgen zwaar is, willen we jou ontzorgen. Kom tussen 14.00 en 16.00 uur buurten bij de ik-mantelzorg-nu-even-niet-markt. We hebben aan alles gedacht. Laat je masseren, ga uit je dak in de silent disco of ontspan juist met rustige muziek en geniet van lekkere snacks. Ook zijn er verschillende partijen aanwezig met handige informatie voor jonge mantelzorgers.

De markt is op inloop, dus je hoeft je voor dit onderdeel niet aan te melden.

Panelgesprek

Om 16:15 uur start een verdiepend panelgesprek. We gaan in gesprek met verschillende experts in het werkveld rondom jonge mantelzorgers en jonge mantelzorgers zelf, die hun ervaringen delen over hoe het is om een studie te combineren met zorgtaken. Meld je hieronder aan voor dit onderdeel.

Sprekers

  • Rick Kwekkeboom – Lector Langdurige Zorg en Ondersteuning (haar bio volgt snel)
  • Michael Buynsters - Coördinator van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg
  • Roza Celia Honijk – Student Creative Business
  • Chiraz Hassoumi – Dichter

Michael Buynsters (L)

Michael is de coördinator van de Strategische Alliantie Jonge Mantelzorg. De Alliantie is het landelijke netwerk waarin kennisinstituten, lokale stichtingen en jonge mantelzorgers zelf, met elkaar samenwerken aan jonge mantelzorg in Nederland. Michael groeide zelf op als jonge mantelzorger in een gezin met meerdere zorgsituaties.

Chiraz Hassoumi (R)

Chiraz is een jonge Tunesisch-Nederlandse vrouw die op haar veertiende uit Tunesië naar Nederland verhuisde. Haar ervaringen als biculturele vrouw hebben haar door haar leven heen gedreven om een stukje bij te dragen aan een positievere wereld en inclusievere omgeving om haar heen. De verschillende periodes in haar leven navigeert ze door middel van poëzie, haar manier om haar emoties uit te drukken en te verwerken.

Aditya Sethi (L)

Aditya (24 jaar) is laatstejaars student ICT aan de HvA. Hij zorgt samen met zijn broertje voor zijn vader die zeer slechtziend is.

Roza Celia Honijk (R)

Roza (20 jaar) studeert Creative Business aan de HvA. Ze zorgt samen met haar moeder voor haar zus die het KBG Syndroom heeft.

Gepubliceerd door  FLOOR 25 mei 2023

Datum

Startdatum 01 jun

Tijd

14:00 - 16:45 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955