FLOOR | Cultureel Platform HvA

Duurzaam gedrag stimuleren

Psychologie Toegepast #5

Evenement

Hoe creëer je een community die samen aan één doel werkt; afval opruimen? Hoe kan je vanuit je vakkennis van toegepast psychologie anderen inspireren om tot actie over te gaan? Tijmen Sissing is een vooruitstrevende ondernemer met een passie voor duurzaamheid. Als ‘Trashpacker’ draagt hij hieraan bij door overal ter wereld mensen te motiveren afval op te ruimen.

Psychologie Toegepast

FLOOR organiseert samen met de studie Toegepaste Psychologie (TP) een reeks van vijf evenementen. Tijdens deze programma's nodigen we alumni van de studie (TP) uit die werkzaam zijn in het diverse TP-werkveld. Onder leiding van een host interviewt het publiek deze alumni over hun expertise en werkervaringen.

Over Tijmen Sissing

Wat begon met een ‘clean-up’ op een strand in Zuidoost-Azië, groeide voor Tijmen Sissing uit tot een wereldwijde beweging: Trashpackers. Van het opruimen van stranden met lokale bewoners tot aan educatie op scholen. Inmiddels heeft Tijmen meerdere mensen in dienst en organiseert hij een tour door heel Europa die zal afsluiten in Zagreb (Kroatië) bij de LEAP Summit in juni 2023! In de woorden van Tijmen: “Onderschat nooit welke impact je kan maken door iets kleins te doen. Impact maken begint met kijken wat jij, op jouw eigen vierkante meter, kunt doen.

Over moderator Guillaume Straatjes

Guillaume Straatjes is sociaal psycholoog, trainer en docent bij de opleiding Toegepaste Psychologie. In de verdiepingsmodule Klimaat & Gedrag ontwikkelt hij samen met studenten een nationale klimaatcampagne voor de overheid. Als lid van het themateam ‘duurzaam gedrag’ buigt hij zich over de vraag wat de HvA kan doen om duurzaamheid meer te verweven in het onderwijs. Zo heeft hij onder andere een opleiding tot klimaatcoach gevolgd en coacht hij studenten en docenten die klimaat bewuster willen leven.

Gepubliceerd door  FLOOR 8 maart 2023

Datum

Startdatum 08 mei

Tijd

14:30 - 15:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955