FLOOR | Cultureel Platform HvA

Psychologische hulp voor mannelijke studenten

Psychologie Toegepast #2

Evenement

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mannelijke studenten, die psychologische hulp nodig hebben, ook aan de bel trekken? Jordi Frederiks deed er onderzoek naar en schreef hier zijn afstudeerscriptie over. Nu hij is afgestudeerd als toegepast psycholoog vertelt Jordi graag over zijn belevenissen in het werkveld.

Psychologie Toegepast

FLOOR organiseert samen met de studie Toegepaste Psychologie (TP) een reeks van vijf evenementen. Tijdens deze programma's nodigen we alumni van de studie (TP) uit die werkzaam zijn in het diverse TP-werkveld. Onder leiding van een host interviewt het publiek deze alumni over hun expertise en werkervaringen.

Over Jordi Frederiks

Het afstudeeronderzoek van Jordi bleef niet onopgemerkt. Het onderwerp ‘hoe kan hulpzoekend gedrag bij mannelijke studenten bevorderd worden’ kreeg op social media veel aandacht en het leverde hem ook een berg respondenten op. Als toegepast psycholoog wil Jordi zijn beroepsproduct verder uitwerken.

Als vaste columnist bij de HvanA schrijft Jordi verhalen over zijn ervaringen en kennis als net afgestudeerde.

Over moderator Hanneke Goosen

Hanneke Goosen is sociaal psychologe, docente bij de opleiding Toegepaste Psychologie en coördinator van de minor Positive Psychology. Als lid van het themateam ‘mentaal gezonde jongeren’ buigt ze zich o.a. over de vraag wat de HvA kan doen om de mentale gezondheid van studenten te versterken. Zo begeleidt ze studenten die tegen een verminderde studiemotivatie aanlopen middels oefeningen vanuit ACT, wat staat voor Acceptance- en Commitment Therapy. Deze therapievorm is gericht op het ontwikkelen van psychologische flexibiliteit, waardoor je beter kunt omgaan met de grillen van het leven en meer kunt leven vanuit wat je echt belangrijk vindt.

Gepubliceerd door  FLOOR 9 februari 2023

Datum

Startdatum 09 mrt

Tijd

14:30 - 15:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955