FLOOR | Cultureel Platform HvA

Masterclass Spoken Word

Van schrijven naar spreken

Evenement

Altijd al iets willen voordragen? En heb je een tekst waar je mee verder wilt? Geef je dan op voor deze masterclass voor woordkunstenaars. Als een heuse spoken word artiest probeer je je tekst uit voor een publiek van mede-woordkunstenaars. Je hoort van je deelgenoten wat goed werkt en waar je nog aan zou kunnen sleutelen. Zo kun je je tekst nog verder verfijnen.

SPOKEN WORD PERFORMANCE DOOR MARTIN ROMBOUTS @FLOOR

Bijschaven door voor te dragen – van schrijven naar podium

Ergens tussen rappen, zingen en dichten in staat spoken word. Je hoeft niet bang te zijn voor hoge noten, het is sneller dan poëzie en je hoeft niet als een rapper op je beat te blijven. Daarnaast is het door de naaktheid van het woord het perfecte medium om je verhaal te delen en dat wat je op papier hebt staan tot leven te brengen. Deze spoken word masterclass helpt je om je tekst anders te bekijken. Je gaat aan de slag met redigeren én voordragen en ziet hoe het voordragen je kan helpen in het bijschaven van jouw tekst.

Tijdens de masterclass breng je niet alleen jouw eigen tekst ten gehore maar luister je ook naar die van een ander. Je neemt ook de positie in van het publiek, om naar je eigen tekst te luisteren en voor jezelf de vraag te stellen: komt de tekst goed tot zijn recht, zoals jij dat als schrijver bedoeld hebt? Voor je het weet heb jij een nieuwe kijk op je werk, kun je het perfectioneren en ben je geoefend in het voordragen van zowel andermans werk als dat van jezelf. De masterclass wordt gegeven door Ike Krijnen.

Programma

  • 15:45 – 16:00 Inloop
  • 16:00 – 18:00 Workshop

Over Ike Krijnen

In 2015 stapte Ike Krijnen (1984) binnen in de wereld van spoken word. Na deelname aan woordplatform RADIATOR (Amsterdam, PoetryPusher) volgde al snel een nominatie voor de Van Dale Spoken FM-prijs. Sindsdien draagt hij voor in theaters, op events, festivals en schrijft in opdracht. Als een van de eerste leden van Spoken Agency (voorheen Clubspoken) heeft hij van spoken word/storytelling zijn fulltime werk gemaakt. Daarnaast schrijft Ike autonoom gedichten en fungeert als editor voor Engelstalige poëzie onder zijn pseudoniem I.G. Karfield.

Ike is afgestudeerd aan de Schrijversvakschool (Amsterdam) in de richting poëzie. Zijn eindwerk werd positief onthaald door de beoordelaars, dichters K. Michel, Runa Svetlikova en Erik Jan Harmens. Het gedicht ‘opa vertelt’ werd opgenomen in de bloemlezing Goudlicht en avondschijn van Turing Foundation/Poëziecentrum.

Gepubliceerd door  FLOOR 1 februari 2023

Datum

Startdatum 21 feb

Tijd

16:00 - 18:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955