FLOOR | Cultureel Platform HvA

HvA College Tour #1

Stel je vraag aan bijzondere mensen uit je toekomstige vakgebied

Evenement

Wat is succes? Hoe ziet de weg naar succes eruit? Welke uitdagingen kom je tegen? Per HvA-faculteit organiseren we een HvA College Tour. Tijdens het event gaan we in gesprek met een bekende professional uit het werkveld. In het gesprek komt de weg naar succes uitgebreid aan bod, met alle uitdagingen en tegenslagen. Door de menselijke kant van succes een plek te geven, willen we jullie inspireren en motiveren, want tegenslagen zijn cruciaal voor groei. En jij kunt ook je vragen stellen aan onze gast.

Aankondigingsafbeelding met een foto van Edson Da Graca

Onder leiding van moderator Nathan de Vries gaan we in op de professionele keuzes van onze gast, maar we zijn vooral benieuwd naar de persoonlijke motivaties, valkuilen en successen. Datgene dat niet in de studieboeken staat. Levenslessen die studenten kunnen helpen bij het maken van hun toekomstige keuzes.

Editie #1 | Faculteit FDMCI

Voor de eerste editie van de HvA College Tour is onze gast Edson da Graça (1981). Edson is stand-up comedian, presentator en acteur. Je kent hem van televisieprogramma’s zoals Willem Wever, Dutch Ridiculousness, De Verraders, Gewoon Bloot, Holland's Got Talent en Heel Holland Bakt Kids. Check hieronder zijn volledige bio.

🗓️ Woensdag 22 februari 2023

⏱️ 16.30 - 17.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur)

📍 FLOOR | Wibautstraat 3B – Amsterdam (Wibauthuis)

STEL JE VRAAG AAN EDSON

Heb je een brandende vraag voor Edson? Laat het ons alvast weten en stuur je vraag in. Je kunt ook tijdens het event je vraag te stellen, als er voldoende tijd over is.

HvA College Tour data

Binnenkort maken we de data van de overige HvA College Tours bekend.

Goed om te weten

• Alle FLOOR-events zijn gratis

• Tijdens de HvA College Tour wordt beeld- en geluidsmateriaal gemaakt. FLOOR heeft hierbij het recht van openbaarmaking van het portret en de geluidsopnames.

Deze Kaapverdiaanse Amsterdammer (1981) is al jarenlang een vast gezicht in het comedy circuit. Wat hem uniek maakt? Hij staat bekend als één van de meest energieke comedians in Nederland. Hij spreekt niet alleen met woorden, maar ook met zijn lange lijf en zijn talloze blikken. Met tomeloze energie raast hij door het podium, grijpt je bij de lurven en laat je niet meer los tot je ongecontroleerd aan het schudden bent van het lachen.

Nadat hij te gast was bij de ‘Slimste mens’ in 2018 is hij ook in Tv-land niet onopgemerkt gebleven. Zo presenteerde hij kinderprogramma’s zoals ‘Willem Wever’, ‘Nieuwe Baasjes’ en het spraakmakende programma ‘Gewoon.Bloot.’ Dat Edson een veelzijdige presentator is bewijst hij met zijn serie ‘Uit het rood', een Human interest programma waarin hij mensen met hoog opgelopen schulden een duw in de juiste richting probeert te geven. Een serie die hem erg aan het hart gaat, omdat hijzelf ook jarenlang in de schulden heeft gezeten.

Edson staat in de startblokken van zijn carrière. Met zijn rol als jurylid naast Chantal Janzen, Dan Karaty en Marc-Marie Huijbrecht is hij te zien in ‘Hollands Got Talent’ op RTL4. Samen met Anita Witzier maakt hij het programma ‘Festival van de Liefde’ voor de KRO-NCRV op NPO1. Zelfs André van Duin ziet Edson zijn talent en geeft Edson de ruimte om Heel Holland Bakt Kids van hem over te nemen. We gaan nog veel van Edson horen, dit is pas zijn begin.

Nathan de Vries is mediamaker en ontdekkingsreiziger in de gedachtewereld van mensen. Hij presenteerde o.a. Spuiten en Slikken bij BNNVARA en werkte voor Omroep Human. Ook was Nathan als maker betrokken bij de programmering van EYE Filmmuseum & The School of Life.

“Ik sta open voor verschillende perspectieven. Door goed te luisteren naar de ander, begrijp ik bijna iedereen.”

Gepubliceerd door  FLOOR 16 januari 2023

Startdatum 22 feb