FLOOR | Cultureel Platform HvA

Hoe ga ik om met oorlog & polarisatie

Evenement

Er gebeurt nu veel in de wereld. Dat zie je terug in het nieuws, op de socials én je hoort het om je heen. De constante stroom van (ongefilterde) oorlogsbeelden kan je een gevoel van onmacht en onrust geven. Hoe ga je hiermee om? Hoe blijf je in gesprek met elkaar, binnen en buiten de HvA?

Op 27 november is FLOOR een plek waar we met elkaar een open gesprek aangaan. Ook geven we je tips om het dialoog met elkaar te blijven voeren.

Esther Hammelburg, Heleen Koppelaar en Hessel Nieuwelink

Hessel Nieuwelink (lector Burgerschapsonderwijs) komt vertellen hoe je met elkaar in dialoog blijft in tijden van conflict. Aansluitend verteld Esther Hammelburg (onderzoeker Digitale Media & Creatieve Industrie bij de HvA) over de impact van social media op je eigen beeldvorming en daarmee op je omgeving. Hier haakt Heleen Koppelaar (studentpsycholoog bij de HvA) op in door te vertellen wat de impact van sociale media is op onze mentale gezondheid.

Deel de Duif

Nadat de situatie tussen Israël en Hamas begin oktober escaleerde, sloegen Noa, Selma, Oumaima en Boaz hun handen ineen en richtten Deel de Duif op. Deze jongeren zijn Joods of Islamitisch en zij zochten een manier om in gesprek met elkaar te blijven. Met een duif wordt er (helaas) geen vrede in Israël en Palestina gerealiseerd, maar het kan er wel voor zorgen dat we hier in Nederland niet verdeeld raken. Door met elkaar in gesprek te blijven kun je laten zien dat je het niet altijd eens hoeft te zijn om wel naar elkaar te luisteren.

  • 📆 Maandag 27 november 2023

  • ⏱️ 16:30 – 18.00

  • 📍Wibautstraat 3B - Amsterdam

  • 💰 Gratis toegang

  • ♿️ Rolstoelvriendelijk

Deze bijeenkomst is voor zowel studenten als medewerkers.

Gepubliceerd door  FLOOR 22 november 2023

Datum

Startdatum 27 nov

Tijd

16:30 - 18:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955