FLOOR | Cultureel Platform HvA

Sanne Wevers in HvA College Tour

Welke vraag stel jij deze turnkampioen?

Evenement

Wat is succes volgens Sanne Wevers? Hoe zag haar weg naar succes eruit? Welke uitdagingen kwam en komt zij tegen in haar leven als professionele sporter? We stellen haar deze vragen en nog veel meer tijdens de HvA College Tour.

Aankondigingsafbeelding met een foto van Edson Da Graca

Stel je vraag aan Sanne

In het gesprek met bekende professionals uit het werkveld komt de weg naar succes uitgebreid aan bod, met alle uitdagingen en tegenslagen. Door de menselijke kant van succes een plek te geven, willen we jullie inspireren en motiveren, want tegenslagen zijn cruciaal voor groei. Wat wil jij van Sanne weten?

Onder leiding van moderator Nathan de Vries gaan we in op de professionele keuzes van Sanne, maar we zijn vooral benieuwd naar haar persoonlijke motivaties, valkuilen en successen. Datgene dat niet in de studieboeken staat. Levenslessen die jou kunnen helpen bij het maken van je toekomstige keuzes.

Deze HvA College Tour organiseert FLOOR samen met de HvA-faculteit Bewegen, Sport en Voeding (FBSV).

🗓️ Woensdag 15 november 2023

⏱️ 16.30 - 17.30 uur (inloop vanaf 16.00 uur) + borrel

📍 Dr. Meurerhuis (DMH) | Sport- en Voedingcampus (Dr. Meurerlaan 8 in Amsterdam)

♿️ De eventruimte is rolstoeltoegankelijk

💰 Gratis toegang

Over Sanne

Sanne begon op 6-jarige leeftijd samen met haar tweelingzus Lieke met turnen in Oldenzaal. Het turnen is voor het gezin Wevers echt een familie-aangelegenheid, omdat de zusjes altijd zijn getraind door hun vader, Vincent Wevers. Na diverse goede prestaties kwam in 2008 de internationale doorbraak voor Sanne: bij een wereldbekerwedstrijd in Glasgow wint ze goud op brug en balk. Haar eerste internationale prestaties. Tijdens het WK turnen van 2010 in Rotterdam turnt Sanne als eerste turnster een dubbele pirouette met gestrekt geheven been. Doordat zij deze succesvol uitvoert in het toernooi wordt de 'Wevers Pirouette' als element door de international turnfederatie FIG goedgekeurd. Na afgerekend te hebben met al het blessureleed, wordt Sanne indrukwekkend eerste op balk tijdens de World Cup in Osijek in 2013. Sanne is al jaren een echte balkspecialiste, maar wil nog steeds meer en brandt van de ambitie. Ze wint in 2015 een zilveren medaille op de balk tijdens het WK turnen in Glasgow, en op het EK wint ze een bronzen medaille op Brug.

Tijdens de Spelen van Rio 2016 bekroont Sanne Wevers haar carrière en wint ze een gouden medaille op het onderdeel evenwichtsbalk, met een score van 15,466. Ze is daarmee de eerste Nederlandse turnster in de olympische geschiedenis die een individuele titel wint. Tijdens de huldiging wordt ze door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Later dat jaar wordt Sanne verkozen tot sportvrouw van het jaar.

Inmiddels brandt het vuur nog steeds en is ze hard in training om zich te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in Parijs 2024. Op het EK 2023 verrast ze vriend en vijand door in haar eerste wedstrijd in 2 jaar tijd het goud te pakken.

Over Nathan de Vries

Nathan de Vries is mediamaker en ontdekkingsreiziger in de gedachtewereld van mensen. Hij presenteerde o.a. Spuiten en Slikken bij BNNVARA en werkte voor Omroep Human. Ook was Nathan als maker betrokken bij de programmering van EYE Filmmuseum & The School of Life.

“Ik sta open voor verschillende perspectieven. Door goed te luisteren naar de ander, begrijp ik bijna iedereen.”

Goed om te weten

  • Alle FLOOR-events zijn gratis

  • Tijdens de HvA College Tour wordt beeld- en geluidsmateriaal gemaakt. FLOOR heeft hierbij het recht van openbaarmaking van het portret en de geluidsopnames.

Vorige edities HvA College Tour

Benieuwd naar de interviews met Edson Da Graça en Ron Simpson? Bekijk of luister hier de vorige edities.

Gepubliceerd door  FLOOR 26 september 2023

Datum

Startdatum 15 nov 2023

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

Dr. Meurerhuis (DMH) | Sport- en Voedingcampus

Dr. Meurerlaan 8

1067 SM Amsterdam

020 595 3400