FLOOR | Cultureel Platform HvA

Het nachtleven in de spotlight

FLOOR x Nachtburgemeester Amsterdam

Evenement

Om alvast in de mood te komen voor Amsterdam Dance Event (ADE) praten we met de nachtburgemeester en andere gasten over het Amsterdamse nachtleven. Ken jij de parels in de nacht? Of mis je nog iets in de clubscene? Praat mee en krijg tips. En...maak kans op een Melkweg jaarlidmaatschap.

 • 📆 Donderdag 05 oktober 2023

 • ⏱️ 16.30 – 17.30 + borrel

 • 📍Wibautstraat 3B - Amsterdam

 • 💰 Gratis toegang

 • ♿️ Rolstoelvriendelijk

 • 🤝‍ FLOOR X Nachtburgemeester Amsterdam

Amsterdamse nachtcultuur

Wat is voor jou belangrijk bij het uitgaan? Hoe flirt je in de club? Weet jij hoe de nachtcultuur in Amsterdam is veranderd? Met nachtburgemeester Freek Wallagh en met jou hebben we het o.a. over deze onderwerpen. Daarnaast geeft Freek een inkijkje in het nachtburgemeesterschap en vertelt hij over de bizarre dingen die hij heeft gezien.

Grace Dahl reist als DJ de wereld over om haar sets te laten horen. Als kind kreeg ze techno met de paplepel ingegoten, dus ademt deze muziek en weet er alles van. Zo vertelt ze ons meer over de invloed van TikTok-techno op de scene.

En jij kunt ook je vragen stellen. Waar loop jij tegenaan tijdens het uitgaan? Mis je nog iets in de Amsterdamse clubscene? Wil jij de laatste hotspots weten? De nachtburgemeester geeft tips of gaat voor jou aan de slag!

Programma

 • 16.30 - 17.15 I Tips en panelgesprek over het nachtleven
 • 17.15 - 17.30 I Geef input op het beleid van de Nachtburgemeester
 • 17.30 I Borrel met friet

IN IT TO WIN IT!

Om (nog meer) van het nachtleven te genieten, verloten wij 3x een Melkweg jaarlidmaatschap. Wanna win? Zo werkt het:

 • Meld je aan en kom naar het event
 • Neem bij de entree je lucky number in ontvangst
 • Blijf tot het einde van het event (17.30 uur), want dan trekken we de 3 winnende lotnummers

Over de sprekers

Freek Wallagh

Freek Wallagh is afgelopen maart verkozen tot nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam. Naast nachtburgemeester is hij dichter, schilder, eventorganisator en politicoloog. Als eerste nachtburgemeester met een 11-koppig team werkt stichting Nachtburgemeester aan het verdedigen van het vrije, vreemde Mokum.

Freek

Grace

Grace Dahl

Grace Dahl is een techno DJ en producer uit Amsterdam met een gemengde nationaliteit van Finse en Hongaarse afkomst. Als resident van Vault Sessions Collective speelt ze een verfijnde selectie van stijlen, met een focus op hypnotiserende, maar krachtige techno die dominante percussie tentoonspreidt en inspiratie haalt uit zowel oude school als hard groove invloeden. Haar diepgewortelde liefde en passie voor muziek kunnen worden herleid naar haar ouders, die evenementen organiseerden in de jaren 90 in Boedapest. Beïnvloed door de muzikale opvoeding van haar ouders, ging Grace ambitieus aan de slag met haar carrière op slechts 18-jarige leeftijd.

Fast forward naar het heden, staat Grace momenteel aan het front van de bloeiende scene in Nederland en maakt snel naam op internationaal niveau. Ze heeft haar talent tentoongesteld op verschillende gerenommeerde evenementen in heel Europa, met een volgepakte planning voor 2023. Ze heeft geplande optredens bij evenementen zoals o.a Awakenings, Vault Sessions, FUSE, Sziget Festival, RSO, Rotterdam Rave, Soenda Festival, Intercell en By the Creek. Het duurde niet lang voordat ze de volgende stap in haar carrière zette toen ze vier jaar geleden begon met produceren, wat snel leidde tot de release van haar track Vermilion Empire op het label van Amelie Lens, EXHALE, en haar nieuwste tracks die zijn uitgebracht op Voxnox, Deestricted, IMF en ANTIDOTE.

Juliënne Beijer

Juliënne Beijer is programmamanager Sociale Veiligheid bij stichting Sexmatters. Eerder werkte ze in vrouwenemancipatie en antiracisme. Bij Sexmatters is ze zich gaan focussen op het geven en ontwikkelen van trainingen over sociale veiligheid en grensoverschrijdend gedrag. De nacht speelt altijd al een belangrijke rol in haar leven. Een plek waar ze zich kan uiten en thuis voelt, waar alles mogelijk lijkt en vrijheid voorop staat. De nacht biedt volgens haar kansen en mogelijkheden die anders zijn in het dagelijks leven, waar bijzondere ontmoetingen plaatsvinden. Maar het is ook een plek waar ze ziet dat niet iedereen gelijk behandeld wordt. Om dit tegen te gaan geeft stichting Sexmatters Safer Clubbing training aan uitgaansgelegenheden en festivals en zetten ze social safety teams neer op evenementen als Dekmantel, Lentekabinet, Awakenings en Rolling Loud.

Julienne

Jan

Jan Janssenswillen (moderator)

Jan Janssenswillen (hij/zij/hen) is een queer non-binaire ontwerper en curator, die werkt rond socio-politieke thema’s zoals queer- en genderidentiteit, clubcultuur en taal. Hen maakt deel uit van het Marketing & Communicatie team voor één van de Amsterdamse clubs, RADION. Daarnaast, werkt hij voornamelijk in de culturele sector en is curator en host voor hun eigen kritisch platform Gender*Language.

Gepubliceerd door  FLOOR 27 september 2023

Datum

Startdatum 05 okt

Tijd

16:30 - 17:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955