FLOOR | Cultureel Platform HvA

Monopoly, maar dan anders

Speel jij het spelletje mee?

Evenement

Monopoly is een van de bestverkochte bordspellen ter wereld. Er kan maar één winnaar zijn, ben jij degene die straks alles bezit? Spoken word artist Elten Kiene daagt je deze middag uit om een potje te komen spelen. Win je door tactiek, puur geluk, of ben je misschien klaar om wat regels te hacken?

Op uitnodiging van FLOOR organiseert Waag FutureLab deze spelletjesmiddag. Want het spelen van een potje Monopoly zegt veel over de manier waarop onze wereld is ingericht. Wie heeft eigenlijk de regels bedacht? Heeft iedereen evenveel kans om te winnen? Wie we deze middag ook hebben uitgenodigd is social designer Lisa Hu, ontwerper van het bordspel Terra Nova.

Het geldt voor ons allemaal

Voor iedereen

Ongeacht de inhoud van je portemonnee

Veel of weinig, waar geven we het aan uit

- Elten Kiene, Het Geldt voor ons Allemaal (2021)

Programma

  • 16:15 - 16:30 uur - Inloop

  • 16:30 - 17:00 uur - Welkom en introductie met spoken word door Elten Kiene

  • 17:00 - 18:10 uur - Let the games begin!

  • 18:10 - 18:30 uur - Interview met Lisa Hu

Over Elten Kiene

Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Hij is mede-oprichter van het platform Woorden Worden Zinnen en maakte deel uit van hiphopcollectief Brandwerk.

Over Lisa Hu

Lisa Hu is oprichter en directeur van Stichting Terra Nova - Democratisch Design en ontwerpt als social designer producten en diensten met maatschappelijke waarde als doel. Lisa is de ontwerper van Terra Nova Minimaatschappij, een bordspel en discussie tool om de jongste generaties onder ons actief te kunnen betrekken bij maatschappelijke uitdagingen.

Over Waag FutureLab

Waag Futurelab biedt een platform voor ontwerpers en kunstenaars om onderzoek te doen naar actuele maatschappelijke vraagstukken. Wat als we een nieuwe planeet konden herinrichten? Welk economisch systeem zouden we daarvoor ontwerpen? Om dit te onderzoeken, organiseert Waag vier jaar lang een Expeditie naar planet B. De middag bij FLOOR maakt onderdeel uit van de programmaserie Dig Deeper, waarin we samen met vage vrienden, verre bekenden en nieuwe experts onderzoeken hoe onze economische waardesystemen in elkaar zitten, en wat er gebeurt als we de spelregels veranderen.

Gepubliceerd door  FLOOR 10 mei 2022

Datum

Startdatum 11 mei

Tijd

16:30 - 18:30 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955