FLOOR | Cultureel Platform HvA

Climate walk & talk

NL | Een stadswandeling door de Rivierenbuurt in Amsterdam

Evenement

Tijdens de Klimaat walk & talk zie je hoe klimaatadaptatie is toegepast in de wijk Rivierenbuurt*. Je krijgt er ter plekke uitleg over. Bij iedere locatie is een aparte benadering gekozen voor het regen-proof maken van de straat. Nick van der Lee laat je deze klimaatadaptieve maatregelen in de praktijk zien. De Climate walk & talk duurt ongeveer een uur. Daarna bespreken we de ervaringen tijdens deze wandeling met een hapje en een drankje.

Programma

16:00 – 16:00 Verzamelen bij Café Vrijdag (Amsteldijk 137, Amsterdam)

16:00 – 17:00 Wandeling door de Rivierenbuurt

17:00 – 18:00 Borrel bij HvA-locatie Leeuwenburg (Weesperzijde 190, Amsterdam)

*Over de Rivierenbuurt

In de Rivierenbuurt ontstaat regelmatig wateroverlast na extreme regenbuien. Daarbij is het riool in de loop der jaren verzakt. Sinds 2018 wordt er gewerkt aan de herinrichting van de Rivierenbuurt en wordt de riolering vervangen. Omdat de straten nu opengebroken zijn, worden er meteen maatregelen genomen om de buurt regenbestendig te maken. Door een betere waterafvoer, opslag van regenwater, groenvakken en groene daken en waterdoorlatende bestrating. De partijen maken zo de hele Rivierenbuurt klimaatbestendig en klaar voor de toekomst. Waternet, gemeente Amsterdam en Sweco Nederland werken hier samen aan.

Over Jeroen Kluck

Jeroen Kluck is HvA-lector water in en om de stad en leidt een onderzoeksgroep die onderzoek doet naar het klimaatbestendig inrichten van steden. Dit heeft mooie voorbeelden voor klimaatbestendige inrichting en richtlijnen voor een hittebestendige buitenruimte opgeleverd.

Gepubliceerd door  FLOOR 11 mei 2022

Datum

Startdatum 12 mei

Tijd

16:00 - 18:00 uur