Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

Aan de bar met Hafid Ballafkih

Werken in de toekomst

Evenement

Bubbels zijn er om op te drinken, niet om in te blijven zitten. Pak daarom je drankje en snacks erbij en schuif aan de bar met Hafid Ballafkih. Dr. Hafid Ballafkih is gespecialiseerd in verschillende aspecten van arbeid. Zijn onderzoek richt zich op werken in de toekomst! Ook benieuwd welke skills en vaardigheden je in de toekomst nodig hebt? Onze digitale barman Luuk Heezen vraagt het allemaal. Schuif aan!

Wist je nog, vóór corona, toen je gewoon in de bar schaamteloos aan een wildvreemde kon vragen: en wat doe jij (hier) eigenlijk? En dat er dan opeens een super interessant gesprek volgde. Dat is ‘Aan de bar met…’. FLOOR nodigt elke maand HvA-onderzoekers uit die jou een half uurtje meenemen in hun wonderbaarlijke onderzoekswereld. Wat voor kijk hebben zij op de wereld? Kort maar krachtig, een kopstootje aan het einde van de dag.

Tijdens het evenement kun je vragen stellen in de Zoom chat. Ook leuk: we verloten een borrelpakket onder de aanmeldingen! De winnaar krijgt op 10 mei persoonlijk bericht.

Update 11-05: Het borrelpakketje is vergeven.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Dr. Hafid Ballafkih

Dr. Hafid Ballafkih is gespecialiseerd in arbeid, arbeidsmarkt, strategische personeelsplanning en personeelsontwikkeling, personeelsselectie, data driven decision making en onderzoeksmethoden. Hij is geïnteresseerd in de huidige en toekomstige arbeidsmarktontwikkelingen en de gevolgen daarvan voor personeel in organisaties (HR).

Werken in de toekomst

Hafids onderzoek draagt voornamelijk bij aan kennis over werken in de toekomst. Hij is onder andere bezig met het opzetten van een onderzoek naar artificial intelligence en het effect daarvan op competenties, het onderzoeken van een skillspaspoort, het bestuderen van de competenties die nodig zijn in de toekomst en hoe deze competenties ontwikkeld kunnen worden in en buiten de organisaties van de toekomst.

Arbeid in transitie

Als hoofd van de onderzoeksgroep Arbeid in Transitie begeleidt hij een onderzoeksgroep met enkele onder­zoekers. In zijn rol coördineert hij de uitvoering van complexe interdisciplinaire meerjaren-onderzoeksopdrachten en heeft hij een adviserende rol bij verschillende onderzoeksprojecten. Samen met het onderzoekersteam voert hij complex praktijkgericht onderzoek uit. Hij vertegenwoordigt de Faculteit Business en Economie (FBE) en het kenniscentrum CAREM.

Hafid houdt zich bezig met onderzoek gericht op Diversiteit en Inclusie Faculteit Business en Economie, toekomstige competenties voor de Bouwensector, Digitale en sociale transformatie van de Hogeschool van Amsterdam, ondernemen vanuit kwetsbare arbeidsmarktposities, Randvoorwaarden voor een succesvol skillspaspoort en nog een aantal projecten.

Gepubliceerd door  FLOOR 10 juni 2021

Datum

Startdatum 18 mei

Tijd

17:00 - 17:30 uur