Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

Inclusief communiceren: minder lullen, meer doen

Evenement

Geen enkele student is hetzelfde. We verschillen van elkaar in gender, leeftijd, seksuele voorkeur, afkomst, beperkingen, talenten en veel meer! De HvA wil een hogeschool zijn waar iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt, maar waarom is communicatie dan vaak gericht op een specifieke homogene groep? Tijdens de sessie ‘Minder lullen, meer doen’ gaan we samen met studenten, medewerkers en experts in gesprek over hoe het misgaat met inclusieve communicatie, maar vooral over hoe het wél moet.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QDqAR49zLaU" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Communicatie richt zich maar al te vaak op een specifieke normatieve groep. Inclusieve communicatie, waarbij iedereen zich gezien en begrepen voelt, is dan ook van essentieel belang. Wanneer mensen zich niet kunnen herkennen in tekst en beeld, kan dat bijdragen aan gevoelens van uitsluiting. Onbewuste en bewuste vooroordelen kunnen hierdoor worden versterkt en zelfs bijdragen aan polarisatie. Maar hoe zorgen we er als HvA voor dat iedereen zich herkend en erkend voelt in de communicatie?

  • Tijdens het evenement kun je vragen stellen en meepraten via Slido. Daar hoef je niks voor de downloaden. Ga naar app.sli.do en gebruik de code #minderlullen.
  • This event will be subtitled in English and published on the 8th op April on our English website and on our Youtube channel.
  • Georganiseerd in samenwerking met het programma Diversiteit en Inclusie.

Over het programma Diversiteit en Inclusie

Diversiteit is een van de drie D’s en daarmee een speerpunt van beleid van de HvA voor de komende jaren. De HvA streeft ernaar om een inclusieve hogeschool te zijn waar iedereen zich thuis en gewaardeerd voelt. Het programma Diversiteit en Inclusie is erop gericht om diversiteit en inclusie op de hogeschool te bevorderen, invulling te geven aan het diversiteitsbeleid en netwerken en initiatieven die zich met dit thema bezighouden te ondersteunen.

Eva Eikhout - Moderator

Eva is presentator en programmamaker bij BNNVARA en eigenaar van communicatiebureau Oakwood Media Productions. Ze doorliep met succes de BNNVARA Academy en maakte haar debuut bij YUNG DWDD, de jongerenrubriek van De Wereld Draait Door. In 2019 won Eva de VIVA400 Publieksprijs. Sinds oktober 2020 is haar serie Weet wat je date te zien op het YouTubekanaal van NPO3 en maakt ze samen met Wilfred Genee de podcast ONBEPERKT.

Baba Touré - Panel

Baba Touré (32) is oprichter van Hammerfest, een social first creative agency. Het bureau creëert op social media culturele relevantie voor merken als Singapore Airlines, G-Star RAW, Videoland en Omroep ZWART.Remco Boxelaar - Panel

Remco Boxelaar (voornaamwoorden: die/diens) is de oprichter van Corporate Queer, een platform voor LHBTI+ professionals die gezamenlijk de heteronorm in het bedrijfsleven bevragen en uitdagen. Remco gelooft in ‘Excellence through Authenticity’. Remco behaalde de MSc Business Administration in International Management & Leadership aan de UvA. In diens proefschrift onderzocht die hoe het gepercipieerde nadeel van queer leiders omgezet kan worden in een voordeel. Voordat Remco diens eigen bedrijf is gestart, werkte die als Manager Diversiteit & Inclusie bij AT Osborne. Remco is het jongste lid van de Raad van Toezicht bij Diversiteit in Bedrijf.

Jillian Emanuels - Panel

Jillian Emanuels is een moeder, pedagoge en trainer. Ze is opgeleid tot Toegepast Psychologe aan de Hva en heeft zich gespecialiseerd in het coachen en trainen van kinderen, ouders en professionals die met gezinnen werken. Het is haar doel om ouders en verzorgers handvatten te bieden om het beste uit hun kinderen te halen. Kennis en bewustwording over racisme en antiracisme ziet zij als een essentieel onderdeel daarvan. Om deze bewustwording te creëren gebruikt zij o.a haar platform @deinstantpedagoog op Instagram. Door middel van trainingen en workshops biedt zij ouders en leerkrachten concrete stappen om het gesprek over racisme te voeren, kinderen antiracistisch op te voeden en les te geven.Ely Cilingir - Panel

Ely Cilingir is docent watermanagement in het hoger onderwijs. Daarnaast zet hij zich in voor een inclusievere leeromgeving – ondanks de toenemende polarisatie in de samenleving – waar zijn diverse groep studenten zich allemaal bij thuis voelen. Als geboren en getogen Arnhemse moslim met Turkse roots in de Nederlandse samenleving; weet hij als geen ander wat studenten die tot een minderheidsgroep behoren meemaken en waar zij tegenaan lopen.

Gamze Yüce - Panel

Gamze Yüce is geboren en getogen in Amsterdam en heeft Turkse roots. Ze is derdejaarsstudente Pedagogiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Afgelopen semester heeft ze de minor ‘Diversiteit in de Stad’ gevolgd waarbij ze met medestudenten een training heeft ontwikkeld. Deze training gaat over diversiteit en inclusie vanuit het perspectief van ervaringsdeskundigen en is ontwikkeld voor medewerkers/docenten. Naast haar studie werkt ze als studentmedewerker en loopt ze stage op de afdeling Studentenzaken aan de Hogeschool van Amsterdam.Matthias de Coo - Panel

Matthias de Coo is vierdejaarsstudent aan de lerarenopleiding Geschiedenis. Vanuit zijn rol als studentambassadeur Diversiteit en Inclusie draagt hij bij aan het inclusiever maken van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO). Zijn focus ligt hierin op het vernieuwen van de opleidingscurricula, om D&I concreet en meetbaar te integreren in het onderwijs dat wij bieden. Zodat al onze toekomstige leerkrachten meer kunnen en weten bij te dragen aan een veilig en inclusief klaslokaal.
Derek Otte - Special Performance

Derek Otte. Rotterdam, 1988. Dichter en spoken word-artiest. Ex-stotteraar. Stadsdichter van Rotterdam in 2017 en 2018. Docent Spoken Word aan de Hogeschool Rotterdam. Voorheen huisdichter van radiozender FunX. Dichtbundels Regelgeving (2015) en TOFLOF (2017), verschenen bij uitgeverij Rorschach. Bedenker en organisator woordkunstpodium Paginagroots. Was eerder te zien bij o.a. DWDD, TEDx, Tims ^ tent: maar dan in een bungalow en De Slimste Mens. Werkte samen met o.a. Ben & Jerry’s, Discovery Channel, de KNVB en Pathé Bioscopen. Heeft verschillende gedichten op muren en gevels. Post dagelijks moois op Instagram: derek.otte is zijn profiel daar.


Rass King - Special Performance

Rass King (voormalig bekend als ‘Rass Motivated’) is het muzikale alter ego van de 29 jarige Rotterdammer Sherandell Maynard, die geen vreemde is van de Nederlandse Reggae-scene. Met zijn ‘Reggae for All People’ state of mind bewees hij een verfrissende wind te zijn in het rijtje van Nederlandse Reggae artiesten. Zo heeft hij in zijn carrière het podium mogen delen met de top van de Reggae & Dancehall industrie en heeft opgetreden in overvolle zalen als de Heineken Music Hall, Paradiso, de Melkweg en het Ahoy in Rotterdam. In 2011 bracht hij zijn eerste EP ‘First Light’ uit. Twee jaar later was zijn debuutalbum ‘Who Am I’ geboren en in 2016 kwam het album ‘Mind Of A Rebel’ uit wat zijn laatste release was onder de naam Rass Motivated alvorens door te gaan onder de naam Rass King. Zijn aankomende album heet 'Medicine' en naareigen woorden kunnen we een “..fris en nieuw, maar vooral (een) breder geluid..” verwachten in zijn toekomstige releases.

Gepubliceerd door  FLOOR 10 april 2021

Datum

Startdatum 25 mrt

Tijd

19:00 - 20:30 uur