FLOOR | Cultureel Platform HvA

Workshop: duurzame stage

Hoe vind je een afstudeeropdracht of stage waarmee je impact maakt?

Evenement

Zoek jij een afstudeeropdracht of stage waarmee je impact maakt? Dan is deze workshop iets voor jou. Je stage of afstudeerproject is een perfecte kans om iets te doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Steeds meer studenten kiezen ervoor om met een sociaal en/of ecologisch thema aan de slag te gaan. Omdat je dan met passie aan je project kan werken, maar óók omdat je die ervaring mee kan nemen in de rest van je carrière.

Beeld: Globelet Reusable via Unsplash

Maar hoe vind je dan een leuk, relevant en actueel onderwerp? En hoe vind je een opdrachtgever? In deze workshop zie je inspirerende voorbeelden, verken je wat jouw ideale opdracht zou zijn en bespreek je hoe je een passende opdrachtgever kan vinden.

15:00 - 15:15 inloop

15:15 - 16:30 workshop

Let op: In verband met de coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen, meld je dus snel (gratis) aan. De workshop start om 15:15 uur. Zorg dat je op tijd bent.

Over Astrid Lubsen

Astrid is design researcher en werkt sinds 15 jaar vanuit een ontwerpaanpak aan maatschappelijke vraagstukken, onder andere bij Waag en STBY. Op dit moment is ze docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design en coordinator duurzaamheid bij Faculteit Digitale Media & Creatieve Industrie.

Als coordinator duurzaamheid merkt ze dat veel studenten graag in hun toekomstige werk ‘iets zinvols’ willen doen. Het vinden van zo’n soort baan of project is best een zoektocht waar je wel wat hulp bij kan gebruiken. Een stage of afstudeeropdracht rondom een sociaal of ecologisch thema is een mooie start, dus daarom bedacht ze deze sessie.

Gepubliceerd door  FLOOR 16 november 2021

Startdatum 08 dec