FLOOR | Cultureel Platform HvA

Docu Dinsdag: De verkeerde huidskleur

Film "Verdacht" & nagesprek over etnisch profileren

Evenement

Je wordt op Schiphol altijd uit de rij gepikt en aan een extra controle onderworpen. Staat er ergens een rollerbank? Gegarandeerd dat de motoragent jou erheen begeleidt. Je wordt zonder duidelijke reden staande gehouden door de politie of andere wetshandhavers. Wellicht lees je dit en denk je: “Dat gebeurt mij eigenlijk nooit.” Maar voor veel studenten, docenten en andere Amsterdammers is dit wél herkenbaar en soms zelfs wekelijkse of dagelijkse praktijk. En daar moeten we het over hebben.

Still uit "Verdacht" (2018)

Om dit thema te bespreken tonen we op dinsdag 14 december de korte documentaire "Verdacht" van Nan Rosens. Daarna praten we samen met vertegenwoordigers van o.a. de Politie en andere organisaties verder over het thema etnisch profileren.

Tijdschema

• 16.00 uur - Inloop
  • 16.15 uur - Start documentaire "Verdacht"
  • 17.15 uur - Nagesprek met gasten in de zaal