FLOOR | Cultureel Platform HvA

FLOOR is open!

Openingsfeest met muziek, theater en spoken word

Evenement

Feest bij FLOOR! We hebben een nieuwe evenementenlocatie en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom organiseren we op vrijdag 8 oktober een feestje met muziek, theater, spoken word en gezelligheid. Geef je snel op!

Na een bomvolle week met elke dag programmering sluiten we deze openingsweek feestelijk af. FLOOR is nu officieel geopend. Tijdens dit feest is er muziek, theater, poëzie en beeldende kunst van verschillende jonge makers. Zo gaan de Amazones in hun theatervoorstelling ‘DWARSLIGGERS de musical’ de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Kom dit allemaal bekijken op het openingsfeest. Het mooiste is nog: het is gratis!

16:00 - 16:30 DJ
16:30 - 17:00 De Amazones
17:00 - 17:15 DJ
17:15 - 17:45 Luan Buleshkaj & Nicole Kaandorp
17:45 - 18:00 DJ
18:00 - 18:30 Susann.
18:30 - 19:00 DJ

THEATER

DWARSLIGGERS de musical

Springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens. Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.’

In DWARSLIGGERS de musical gaat muziektheatercollectief de Amazones de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Een strijd waarin angst, euforie, schaamte, hoop, depressie en liefde elkaar continu afwisselen. Deze strijd wordt bezongen in kwetsbare elektronische popsongs en teksten rechtstreeks uit het hart van echte rebellen.

Over de makers

Judith Boesen en Willemijn Böcker vormen samen het nieuwe muziektheatercollectief de Amazones. Beiden zijn zij in de zomer van 2020 afgestudeerd als maker en performer van de opleiding muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze beide een grote drang voelden om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. En dat is precies wat de Amazones gaan doen. Ze gebruiken hun vak als een kunstzinnige en vernieuwende vorm van activisme. Dat doen ze door belangrijke thema’s aan te kaarten op een toegankelijke manier. De Amazones gebruiken daarbij moderne muziekstijlen, scherpe teksten, eigenzinnige dans en een goede dosis humor. DWARSLIGGERS de musical is hun debuutvoorstelling.

*De muzikale tracks zijn gemaakt door Pepijn van den Berg en de eindregie is verzorgd door Lisse Knaapen. Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst.

SPOKEN WORD

Spoken word via mensenzeggendingen .