Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

FLOOR is open!

Openingsfeest met muziek, theater en spoken word

Evenement

Feest bij FLOOR! We hebben een nieuwe evenementenlocatie en dat moet natuurlijk gevierd worden. Daarom organiseren we op vrijdag 8 oktober een feestje met muziek, theater, spoken word en gezelligheid. Geef je snel op!

Na een bomvolle week met elke dag programmering sluiten we deze openingsweek feestelijk af. FLOOR is nu officieel geopend. Tijdens dit feest is er muziek, theater, poëzie en beeldende kunst van verschillende jonge makers. Zo gaan de Amazones in hun theatervoorstelling ‘DWARSLIGGERS de musical’ de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Kom dit allemaal bekijken op het openingsfeest. Het mooiste is nog: het is gratis!

Programma

16:00 - 16:30 DJ
16:30 - 17:00 De Amazones
17:00 - 17:15 DJ
17:15 - 17:45 Luan Buleshkaj & Nicole Kaandorp
17:45 - 18:00 DJ
18:00 - 18:30 Susann.
18:30 - 19:00 DJ

THEATER

DWARSLIGGERS de musical

Springen in de Hofvijver, de Zuidas blokkeren, banners droppen van Shellgebouwen, jezelf vastlijmen in etalages van grote winkelketens. Waarom toch al die moeite? ‘Niet omdat ik dit wil, maar omdat het móet.’

In DWARSLIGGERS de musical gaat muziektheatercollectief de Amazones de strijd aan met alle worstelingen van het dagelijks leven van een activist. Een strijd waarin angst, euforie, schaamte, hoop, depressie en liefde elkaar continu afwisselen. Deze strijd wordt bezongen in kwetsbare elektronische popsongs en teksten rechtstreeks uit het hart van echte rebellen.

Over de makers

Judith Boesen en Willemijn Böcker vormen samen het nieuwe muziektheatercollectief de Amazones. Beiden zijn zij in de zomer van 2020 afgestudeerd als maker en performer van de opleiding muziektheater aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Tijdens deze opleiding zochten ze elkaar al vaker op, omdat ze beide een grote drang voelden om maatschappelijk geëngageerde thematieken aan te kaarten. En dat is precies wat de Amazones gaan doen. Ze gebruiken hun vak als een kunstzinnige en vernieuwende vorm van activisme. Dat doen ze door belangrijke thema’s aan te kaarten op een toegankelijke manier. De Amazones gebruiken daarbij moderne muziekstijlen, scherpe teksten, eigenzinnige dans en een goede dosis humor. DWARSLIGGERS de musical is hun debuutvoorstelling.

*De muzikale tracks zijn gemaakt door Pepijn van den Berg en de eindregie is verzorgd door Lisse Knaapen. Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst.

SPOKEN WORD

Spoken word via mensenzeggendingen .

© Gaby Jongenelen Fotografie

Nicole Kaandorp

Nicole Kaandorp (1997) schrijft verhalen, die onder andere verschenen in de Volkskrant, de NRC, de tweede Sampler van uitgeverij Das Mag, en op het podium van Mensen Zeggen Dingen. Ze stond in 2018 op de shortlist van de Joost Zwagerman Essayprijs met een essay over polyamorie, en won in 2019 de Lowlands Schrijfwedstrijd met het verhaal Linnen, waarin een stel speelt dat ze elkaar niet kennen. Naast het schrijven is Nicole de helft van muziekduo Kopje Onder, organiseert ze literaire programma's, en borduurt ze op aanvraag dingen op T-shirts.Luan Buleshkaj

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Denk aan Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen & Paginagroots en nog veel meer. In 2018 stond Luan o.a. in een bomvolle tent op Lowlands. Hij was twee keer te zien bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen en deed een TED Talk bij TEDxAmsterdam.

Hij staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie. Sinds januari 2020 trekt Luan door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd ‘Leeuwenkind’.

MUZIEK

Susann.

Susann. is het muzikale project van Susanne Thiel. Geïnspireerd op artiesten zoals Björk en Moses Sumney maakt deze in Amsterdam gevestigde jonge zangeres sferische theatrale muziek. Speciaal voor 'FLOOR is open!' geeft Susann. een uniek solo-optreden waarin ze zichzelf begeleidt met synths en samples.

CHRISSIE - DJ

De Amsterdamse DJ en producer CHRISSIE draait minimal house, tech house en diepere house-varianten. Ze stond op festivals als Welcome To The Future, Wildeburg en Into The Woods. Ook draait ze regelmatig bij Thuishaven, Claire en Radion. Daarnaast speelt ze elektrisch gitaar in de electronische live-band Dialogue en is ze onderdeel van de garage punkband Yip Roc!

Malcom - Host

Ik ben Malcom Jamin en wat ik het mooiste vindt in dit korte leven, is het vertellen van verhalen. Dit doe ik in de vorm van acteren, presenteren en muziek maken! Ik geniet er van om mensen hun passie te zien uitvoeren.

Naast mijn passie voor verhalen heb ik de studie Bedrijfskunde MER in 2020 afgerond. Deze studie heb ik gekozen omdat ik ondernemen interessant en leerzaam vindt. Omdat bedrijfskunde niet al mijn tijd vroeg, heb ik naast mijn studie mezelf alles over camera en videoproductie aangeleerd. Dit heeft geleid tot hele mooie samenwerkingen met onder andere BNNVARA en RTL.

Kortweg ben ik dus niet eenzijdig en hou van veel verschillende dingen. We zijn immers nooit uitgeleerd!

Gepubliceerd door  FLOOR 5 oktober 2021

Datum

Startdatum 08 okt

Tijd

16:00 - 19:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955