Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

Docu Zondag: 'Mai Khoi & The Dissidents'

De Docu Zondag is terug bij FLOOR! Elke maand de beste documentaires.

Evenement

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom brengt FLOOR in samenwerking met Movies That Matter de Docu Dinsdag terug, maar dan nu op zondag! Online in plaats van in onze knusse FLOOR-zaal, maar nog steeds even spraakmakend, bijzonder of indrukwekkend. Documentaires die aanzetten tot denken. 

Beeld: Mai Khoi & The Dissidents

SYNOPSIS

Mai Khoi is een van Vietnams grootste popsterren – en dan begint ze zich uit te spreken. Terwijl de autoriteiten proberen haar tot zwijgen te brengen, maakt haar activisme haar wereldwijd bekend. Tijdens de opnames van haar politieke album Dissent, voelt ze dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

Als dochter van een muziekleraar is Mai Khoi’s leven al van kinds af aan gevuld met muziek. Ze werd een superster met haar doorbraaknummer ‘Vietnam’, over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, lgbtqia+-rechten en vrijheid van meningsuiting. De politie begint invallen te doen bij haar concerten, en al snel verbiedt de overheid haar optredens.

Regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) volgt Mai Khoi tijdens de opnames van haar album Dissent dat, zoals ze zelf zegt, ‘de regering kwaad zal maken’. Terwijl haar politieke activisme haar internationale bekendheid vergroot, maakt ze plannen om het land te ontvluchten voordat het album wordt uitgebracht.

HOE KUN JE DE DOCUMENTAIRE ZIEN?

De documentaire is op zondag 24 januari gratis te bekijken via een link en een wachtwoord die je van ons krijgt na je aanmelding.

INFO

Regie: Joe Piscatella

Documentaire, Verenigde Staten 2019, 70 min.

Gesproken taal: Engels, Vietnamees

Ondertiteling: Engelse gesproken delen zijn niet ondertiteld, Vietnamees is Engels ondertiteld.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  FLOOR 28 januari 2021

Datum

Startdatum 24 jan

Tijd

09:00 - 23:59 uur