Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

[VOL] Ontdek Autisme met het Autisme Belevingscircuit

Powered by Limitless, hosted by FLOOR

Evenement

5 tot en met 9 oktober is de Week van de Toegankelijkheid. Een goed moment om stil te staan bij de vraag hoe het is om met een functiebeperking zoals autisme te leven én studeren. Het Autisme Belevingscircuit biedt je een uniek en realistisch inkijkje.

Foto: @coolmcflash

Binnen de HvA zijn er zo’n zesduizend studenten met een fysieke of mentale functiebeperking. Voor sommigen van hen is een studie volgen geen vanzelfsprekendheid. Om studenten en medewerkers te laten ervaren hoe het is om autisme te hebben, organiseert Limitless, het platform van Studentenzaken voor en door studenten met een functiebeperking, het Autisme Belevingscircuit. Dit in samenwerking met HvA's culturele platform FLOOR.

Wat kun je verwachten?

Het circuit geeft jou in twee uur tijd een indruk hoe mensen met autisme de wereld ervaren. Een circuit van opdrachten doet je beleven tegen welke muren mensen met autisme kunnen botsen en waar hun sterktes kunnen zitten. Ieder persoon met autisme is anders en dus zal het circuit de diversiteit van autisme aan bod laten komen.

Je ervaart wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw manier van denken.

Beperkt aantal plaatsen

Inmiddels is het maximum aantal plekken bereikt. Je kunt je niet meer aanmelden. ​​​​​​​

Gepubliceerd door  FLOOR 6 oktober 2020

Datum

Startdatum 08 okt 2020

Tijd

13:00 - 17:00 uur