FLOOR

[Afgelast] Under Pressure

Prestatiedruk onder studenten

Evenement

“Ja goed, druk,” is wellicht het standaard antwoord van jongeren als je hen vraagt hoe het gaat. Een opbouwende studieschuld, prestatiedruk en een druk sociaal leven zijn enkele voorbeelden van factoren die bijdragen aan de ervaren stress onder studenten. Bijna 75% van de studenten ervaart stress tijdens de studie*. Hoe komt dit en hoe ga je hiermee om?

In verband met maatregelen rondom het Corona-virus is dit programma afgelast.

FLOOR begrijpt je. En stichting Argan ook. Daarom organiseren we samen dit evenement.

Onder leiding van Marte Rijsdijk spreken we met mensen die een burn-out hebben gehad door prestatiedruk, waaronder Yasmine Moussaid en Melissa Kasteleijns  Wat heeft ertoe geleid dat zij in een burn-out terecht kwamen en wat hebben zij gedaan om hun klachten te verminderen? Hierna gaan we samen met jou onderzoeken op welke manier stress zich kan uiten en zal studentenpsycholoog Allard van Leeuwen toelichten hoe hiermee kan worden omgegaan.

*Gebaseerd op onderzoek van de ASVA

Gepubliceerd door  FLOOR 13 maart 2020