Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Donut gaat draaien

Hosted by FLOOR

Evenement

Het event Donut draait om de donuteconomie; een nieuw economisch model dat richting geeft aan het verduurzamen van onze economie. Het model is wereldwijd met veel enthousiasme ontvangen omdat het model rekening houdt met de grenzen van de planeet en streeft naar sociale rechtvaardigheid. Iedere professional krijgt nu en in de toekomst te maken met duurzaamheid. Donut moet ervoor zorgen dat de kennis van de studenten up-to-date is, voordat zij de arbeidsmarkt betreden. Kom daarom naar het Donut evenement!

Dinsdag 11 feb | 14:30 - 16:00 | FLOOR-zaal

Programma

  • Minicollege over de donuteconomie
  • Spreker Wyke Pjoter: journalist van hetkanwel.nl, een online platform over alles dat het leven groener, eerlijker en leuker maakt. HetkanWEL is de Website van het Jaar (categorie Duurzaamheid).
  • Spreker Isa van den Heuvel: lid van de activistengroep Dirty Laundry van AMFI.

Over Kate Raworth:

Het model donuteconomie is van de vooraanstaande Engelse Econoom Kate Raworth. Zij is werkzaam voor de Universiteit van Oxford en vanaf januari 2020 parttime onze duurzaamheidsprofessor. Zij gaat de Hogeschool van Amsterdam helpen om duurzaam te worden. Kate Raworth is niet aanwezig op het event Donut.

Gepubliceerd door  FLOOR 23 januari 2020