Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Docent van de toekomst

Wat is jouw ideale docent? Praat mee!

Evenement

Hebben we docenten nog nodig nu je alles online op kunt zoeken? En waarom dan? Van docenten verwachten we niet meer dat ze alleen maar de stof uitleggen, maar ook dat ze een coach zijn die je voorbereid voor het echte leven. De interactie tussen jou en je docent kan het verschil maken voor jouw toekomst. Tijdens dit evenement gaan we het hebben over de ideale docent nu en in de toekomst.

Dit evenement wordt georganiseerd door FLOOR, StudentenZaken, HvanA en studievereniging S.A.M.

In de aanloop van de Docent van het Jaar verkiezing in april gaan we het tijdens dit debat hebben over goed docentschap en wat de rol van de docent is en zou moeten zijn. Naast de kwaliteiten en verhoudingen waar we naar op zoek zijn in onze rolmodellen, willen we ook graag kijken naar diversiteit en inclusiviteit binnen het onderwijs en of je je gerepresenteerd voelt in de klas. Iedereen moet zich gezien, gehoord en veilig voelen om zichzelf te ontwikkelen.

Tijdens deze middag krijgen we meer te horen krijgen over de actuele situatie in het onderwijs, over diversiteit en inclusiviteit, en over mogelijke interacties tussen studenten en docenten: nu en in de toekomst. Hoe ziet jouw ideale docent van de toekomst eruit? En wat hebben wij nodig om geïnspireerd te raken? 

Daniël Rommens van de HvanA zal de moderator zijn en met 2 panelgesprekken bestaande uit beleidsmedewerkers van de HvA, docenten en verschillende studenten actief met stellingen het gesprek en de discussie aan willen gaan met het publiek. Na afloop  kan je op je favoriete docent stemmen voor de docent van het jaar 2020. 
 

PROGRAMMA

17:00 - 17:05 Opening door Daniël Rommens
17:05 - 17:15 Robert van Mulligen - Docent van het Jaar 2019
17:15 - 17:25 Interview Fiona Veraa - Kansrijke Schoolloopbanen in Een Diverse Stad
17:25 - 17:45 Panelgesprek I 
17:45 - 17:50 Intermezzo column Julia Kroonen
17:50 - 18:10 Panelgesprek II
18:10 - 18:20 Live nomineren van jouw favoriete docent 
18:30 -  ... Borrel

 

Reserveer je plek, VOL = VOL! 

Toegang is gratis :) 

 

PANEL

Nicky Cordes 

Nicky is staflid van Limitless. Nicky en haar collega’s zetten zich in voor studenten met een functiebeperking. Nicky en haar collega’s zetten proberen het studeren met een functiebeperking zichtbaar te maken, mensen met een functiebeperking bij elkaar te brengen en voorzien de HvA van Feedback en informatie.

Nicky studeert zelf ook met een functiebeperking en dat is lang niet altijd even makkelijk. Des te belangrijker voor haar om zich in te zetten voor Limitless!

 

 

Robert van Mulligen

"Na in de jaren '90 verschillende studies te hebben afgerond heb ik tien jaar als leerkracht gewerkt op een basisschool in Amsterdam-Osdorp. In 2010 maakte ik een overstap naar FORUM, een instituut voor multiculturele vraagstukken. Ik merkte dat ik het lesgeven mistte, dus stapte ik af op de Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA). Sindsdien geef ik les aan de Pabo-HvA en UPvA. Ik ben kerndocent in het 1e jaar van de pabo-voltijdopleiding en geef levensbeschouwing, communicatie en colleges over de samenwerking tussen school en ouders. Daarnaast ben ik als instituutsopleider ASKO onderdeel van het opleidersteam van het schoolbestuur ASKO".

*Robert is te bescheiden om het te vertellen, maar FLOOR niet: Robert is Docent van het Jaar 2019!

Youssra Benkacem

Youssra zit in haar derde jaar Human Resource management op de HvA. De afgelopen 6 maanden heeft ze stage gelopen bij de ABN AMRO bank, op de afdeling Diversiteit en Inclusie. Naast haar studie is Youssra ook commissielid studentenzaken van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam (ISA) en ambassadeur van Young Global People. Op 6 februari komt Youssra haar visie delen over diversiteit en inclusiviteit in het onderwijs.

 

 

 

Tamar Neter

Tamar Neter is moeder van twee schoolgaande kinderen en oprichter/directeur van RobotWise. Robotwise maakt de impact van de robotisering tastbaar voor jong & oud, zowel in het onderwijs als in het bedrijfsleven. RobotWise de prijs ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar, categorie startup‘ gewonnen. Tamar is een echte woman-in-tech, die zich vol enthousiasme inzet voor ‘Socializing through Technology’. 

 

 

 

Fiona Veraa

Fiona Veraa is onderzoeker aan het Lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen in Een Diverse Stad en docent aan de masteropleiding Pedagogiek aan de Faculteit Onderwijs en Opvoeding.  Fiona houdt zich in haar onderzoek met name bezig met de belemmeringen die eerstegeneratiestudenten tegenkomen bij de overgang naar het hbo – in het bijzonder de rol die sociale en culturele hulpbronnen spelen in het socialisatieproces van nieuwe studenten in het hbo – en manieren waarop eerstegeneratiestudenten geholpen kunnen worden om hun weg sneller en gemakkelijker te vinden in het hbo. 

Iona McMorland

Iona McMorland is een derdejaars studente aan de lerarenopleiding Engels aan de HvA.  Ze is nu twee jaar voorzitter van Studievereniging S.A.M, een vereniging die zich focust op het samenbrengen van leraren in opleiding uit het talencluster. S.A.M. is er trots op om een vereniging te zijn die íedereen verwelkomt. Naast haar werkzaamheden bij de vereniging werkt Iona drie dagen in de week op een middelbare school in het noorden van het land en is ze werkzaam als Studentmentor+ / peercoach ADHD voor het pilotprogramma van Limitless. Ze zal op 6 februari spreken over het belang van diversiteit en inclusiviteit op de docentenopleidingen.

 

Misha Oosterwijk

Misha is een vierdejaars Fashion & Branding student aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Hij werkt momenteel momenteel als zelfstandig ondernemer als interdisciplinaire artist aan diverse creatieve projecten. Hij heeft stage gelopen bij woordkunstenaar Akwasi, heeft een gespecialiseerd oog voor popculture, fascineert zich door internetcultuur en muziekvideo’s  en reist graag af naar bijzondere landen. Hij hoopt in de toekomst veel creatieve projecten op te zetten, die er voor doen zorgen om meer inclusiviteit binnen Nederland te vormen.

Gepubliceerd door  FLOOR 4 februari 2020