Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

[Video] Labels #2: Lisa

Oordelen we niet te snel?

Evenement

Ben jij je bewust van hoe snel je eigenlijk oordeelt? Breek je bubbel. Durf te luisteren. En laat je verrassen.

We zijn dol op labels plakken. En dan vooral op anderen... Elke dag maken we (onbewust) razendsnel beslissingen over mensen op basis van geslacht, huidskleur, fysieke eigenschappen, kleding en gedrag. Door te labelen denken we mensen sneller te begrijpen. Een label plakken is makkelijk. Maar hoe ontdoen we elkaar weer van al die hokjes?

In deze nieuwe videoreeks interviewen we vier studenten die vaak in een hokje worden geplaatst. Klopt hun verhaal met het label dat we ze toekennen?

Data:

  • Première Labels #1: dinsdag 20 oktober
  • Première Labels #2: dinsdag 3 november
  • Première Labels #3: dinsdag 17 november
  • Première Labels #4: dinsdag 1 december

Wil je 'Labels' als eerste zien? Schrijf je dan in om de FLOOR programmering in je inbox te ontvangen.

Lisa Louws

Lisa (21) is derdejaars student pedagogiek aan de HvA. Ze volgt het derde jaar voor een tweede keer omdat ze graag meer praktijkervaring op wilt doen. Dit doet ze nu op het Infinity college in Diemen-Zuid. Daar begeleid ze leerlingen met een rugzakje en leerlingen die versneld willen werken.

Waarom ze zich opgegeven heeft om mee te doen aan het programma? Lisa: “Zelf heb ik autisme en inmiddels ben ik al een aantal jaren bezig om meer acceptatie te creëren rondom autisme. Hierbij kijk ik verder dan alleen de vooroordelen en het label. Ik verspreid acceptatie en begrip door middel van het schrijven van blogs. Dit doe ik inmiddels twee jaar en sinds een half jaar heb ik ook een eigen site. Naast dat ik een passie heb voor schrijven vind ik het ook leuk om zo nu en dan eens uit mijn comfortzone te stappen. Het meedoen aan dit mooie project is daar een goed voorbeeld van.”

Gepubliceerd door  FLOOR 3 november 2020

Datum

Startdatum 17 nov 2020