Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

Podcast: Hoe vervuilend is het internet?

Met Mick Jongeling

Evenement

Wat is minder milieuvervuilend: het versturen van een email of een old school brief? En wist je dat al je oude accounts, foto’s en andere data waar je nooit meer wat mee doet, ook effect hebben op het klimaat? In deze podcast praten we met Mick Jongeling over internetvervuiling. Mick onderzoekt digitaal afval en werkte tot voor kort als Digital Transformation Designer op de Digital Society School HvA, waar hij bedrijven hielp om ook op digitaal vlak duurzamer te worden.

Accepteer de marketingcookies om deze podcast te beluisteren.

Mick Jongeling

Mick is in 2016 afgestudeerd met twee projecten over internet vervuiling. De aanjager was een minor project over afval, waarna hij cookies ging onderzoeken en wat voor data je online achterlaat. Hierdoor kwam hij uit op inactieve sociale media profielen. Fun fact: Mick schreef een lied over inactieve Twitter accounts. Ook heeft Mick de ‘processing power’ van de cloud zichtbaar gemaakt zichtbaar gemaakt in een installatie tijdens een examenshow. Voor elke foto die geüpload werd tijdens de examenshow, stootte deze installatie rook uit.

De afgelopen twee jaar heeft Mick als Digital Transformation Designer gewerkt op de Digital Society School. Hij heeft deze rol ingevuld om bedrijven te helpen meer duurzaam te worden. En dan vooral hun eigen gedrag leren te begrijpen.

*De podcast is ook te beluisteren via Spotify en Itunes

Gepubliceerd door  FLOOR 11 november 2020

Datum

Startdatum 11 nov 2020
Einddatum 17 nov 2020