Hogeschool van Amsterdam

FLOOR | Cultureel Platform HvA

Docu Zondag: 'The Great Green Wall'

De Docu Zondag is terug bij FLOOR! Elke maand de beste documentaires.

Evenement

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, daarom brengt FLOOR in samenwerking met Movies That Matter deze herfst de Docu Dinsdag terug, maar dan nu op zondag!

Beeld uit 'The Great Green Wall'.

Online in plaats van in onze knusse FLOOR-zaal, maar nog steeds even spraakmakend, bijzonder of indrukwekkend. Documentaires die aanzetten tot denken. We trappen af met de bijzondere film The Great Green Wall.

PLOT

‘Hoe kunnen we een Afrikaanse droom creëren?’ vraagt de Malinese muzikant Inna Modja. Terwijl ze ziet hoe deSahel, de regio waar ze vandaan komt, wordt geconfronteerd met klimaatverandering, wil ze niet de andere kant op kijken. Modja begint aan een epische reis langs Afrika’s ‘Great Green Wall’: een strook bomen en beplanting van 8.000 kilometer, helemaal van Senegal naar Djibouti. Eenmaal voltooid, zal het de grootste levende structuur op aarde zijn.

Onderweg spreekt Inna Modja met de vele mensen die ze ontmoet. Ze vraagt naar hun dromen, hun kijk op de toekomst, en de manier waarop klimaatverandering hun leven beïnvloedt. Ze zoekt lokale muzikanten op zoalsSonghoy Blues, Didier Awadi en Betty G, met opwindende samenwerkingen tot gevolg. Vol met prachtige beelden van de Sahel en zijn bewoners.

HOE KUN JE DE DOCUMENTAIRE ZIEN?

De documentaire is op zondag 22 november 24 uur lang gratis te bekijken via een speciale uitnodiging die je van ons krijgt na je aanmelding.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

INFO

Regie: Jared P. Scott

Documentaire, UK 2019, 91 min.

Gesproken taal: Bambara, Frans en Engels

Ondertiteling: Nederlands

Gepubliceerd door  FLOOR 3 november 2020

Datum

Startdatum 22 nov 2020

Tijd

09:00 - 23:59 uur