FLOOR

Het AT5 Woondebat

Kan een student nog rekenen op een betaalbare woning in Amsterdam?

Evenement

Maken studenten nog wel kans op een betaalbare woning in Amsterdam? Kan elke student die dat wil wonen in de stad, of is dat alleen voorbehouden aan diegenen die dat kunnen betalen? Hoeveel ben jij bereid te betalen voor een studentenwoning? En hoe ziet het studentenhuis van de toekomst eruit?

donderdag 13 juni | 16:30 - 17:30 | FLOOR-zaal WBH 02A31

Over deze vragen gaat het woondebat dat FLOOR HvA samen met stadszender AT5 organiseert . Er wordt vooral over studenten gepraat, maar niet met studenten wanneer het gaat over de woningnood in Amsterdam. Kom ook en ga in gesprek met beleidsmakers en studentenvertegenwoordigers. Dit is je kans om van je te laten horen.

Laurens Ivens

Laurens Ivens is wethouder Wonen, Bouwen, Openbare Ruimte, Groen, Reiniging en Dierenwelzijn.

Maarten Albers

De ASVA zet zich al jaren in voor studentenhuisvesting, maar afgelopen maart hebben ze een convenant getekent deze afspraken hard zijn gemaakt t/m 2022. De ASVA mag dan ook zeker niet ontbreken in dit gesprek. Maarten Albers, die verantwoordelijk is voor studentenhuisvesting zal de ASVA representeren.

Lidy van der Schaft

Lidy van der Schaft is sinds 2009 directeur van woonstichting de Key

Jean Tillie

Jean is decaan van de faculteit Maatschappij en Recht van de HvA. Daarnaast is hij hoogleraar Political Science, in het bijzonder Diversity and Political Integration, aan de faculteit Maatschappij- en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Mark Kuijpers

Mark Kuijpers is Managing director van Greystar. Greystar is een van de grootste woningbeheerders ter wereld en ook in Amsterdam is Greystar aanwezig. Momenteel bouwen zij 1600 woningen voor studenten en starters in Zuidoost.

Gepubliceerd door  FLOOR 11 juni 2019