Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

Documentaire: Minding the Gap

De voor een oscar genomineerde Minding the Gap

Evenement

De documentaire speelt zich af in Rockford, Illinois, in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Maar hij legt ook vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby's en bedenken wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

Dinsdag 16 april, 16:30 - 18:10 Floor Zaal, FLOOR-zaal Wibauthuis

“MINDING THE GAP is an endlessly engrossing film about the pain and struggle of everyday kids becoming everyday adults. Part skate doc part cinematic treatise on the tension inherent in boys becoming men, the film’s strength lies in Bing’s insistence on pushing, gently…”

– Barry Jenkins (regisseur Moonlight)

Minding the Gap

Rockford, Illinois ligt in het hart van de Amerikaanse Rust Belt. Wie hier opgroeit, kijkt uit op werkeloosheid en armoede, maar drie middelbare schoolvrienden vinden een uitlaatklep in het skateboarden. Een van hen, Bing Liu, filmt al hun avonturen. Maar hij legt ook vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby's en bedenken wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn. Jaren later keert hij terug naar zijn geboorteplaats om te zien wat er van zijn vrienden is geworden.

De regisseur breekt zo'n beetje alle wetten van het documentairefilmen. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. Minding the Gap wordt op een zeker moment zelfs onvervalste therapie: de maker verwerkt de mishandeling door zijn vader en waarschuwt vriend Zack dat hij terecht dreigt te komen in diezelfde vicieuze cirkel van alcoholisme en geweld. Maar Liu komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is namelijk authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden. (Bron: Idfa)

Regie: Bing Liu

Duur: 93 minuten

Kom ook!

Zoals alle evenementen bij FLOOR is ook dit event gratis. Meld je aan en weet zeker dat je een plekje hebt!

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  FLOOR Movies that Matter 5 april 2019

Datum

Startdatum 16 apr 2019

Tijd

16:30 - 18:10 uur

Locatie

FLOOR-zaal Wibauthuis

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam