Hogeschool van Amsterdam

FLOOR

FLOOR X Amnesty International X SeSi: Write for Rights

Doe mee met de grootste jaarlijkse schrijfactie ter wereld!

Evenement

Op dinsdag 10 december vindt de grootste jaarlijkse schrijfactie plaats van Amnesty international, in samenwerking met SeSi & FLOOR. Op deze dag kan jij schrijven voor jonge activisten van over de hele wereld waarvan de mensenrechten geschonden worden.

Dinsdag 10 december | Begane grond Wibauthuis en Kohnstammhuis | Open 13:00 - 17:00

Write for Rights HvA is een samenwerking tussen FLOOR, de SeSi Community Center en Amnesty International.

Wat is Write for Rights?

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd hun pen om brieven te schrijven. Ze schrijven naar presidenten, ministers en gouverneurs. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die onterecht gevangenzitten, worden gemarteld, gediscrimineerd of bedreigd. Die massale druk zorgt ervoor dat hun leven verandert. Ze komen vrij, marteling stopt, discriminerende wetten worden aangepast of ze krijgen bescherming. Daarom is ons motto: schrijf een brief, verander een leven.

Hoe doe ik mee?

Tussen 13:00 en 17:00 is de begane grond van het Wibauthuis en de 4e verdieping van het Wibauthuis open voor briefschrijvers. Je kunt dus gewoon aanschuiven om je kaart of brief te schrijven. Wij zorgen voor achtergrondinformatie en voorbeeldteksten ter inspiratie voor jouw brief en het adres waar de brieven naartoe kunnen. Je kunt je eigen brief samenstellen maar ook de voorbeeldbrieven overschrijven.

Amnesty kiest de mensen uit voor wie we schrijven tijdens Write for Rights. Er staan ieder jaar tien mensen centraal, uit landen over de hele wereld. Dit jaar schrijven we voor jongeren die ten onrechte gevangenzitten, ter dood veroordeeld zijn of die onze steun verdienen omdat ze de moed hebben op te komen voor slachtoffers van groot onrecht.

Waar kan ik schrijven?

Write for Rights vindt plaats op 2 locaties op de Amstelcampus

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  FLOOR https://www.amnesty.nl/organiseren/over-write-for-rights 29 november 2019

Datum

Startdatum 10 dec 2019

Tijd

13:00 - 17:00 uur