FDMCI Learning Communities

Redesigning the textile industry

How can designers and design education change the perspective of the textile industry?

Debat

Dit evenement is UITGESTELD vanwege weersomstandigheden. Oorspronkelijk was dit gepland voor 8 februari. 15 februari is de nieuwe datum. De Amsterdamse pilot van het REFLOW-project stimuleert hergebruik en recycling van kleren en textiel uit huishoudens. Door diverse manieren van inzameling te bevorderen, kan het project bijdragen aan een toename van grondstoffen voor de recycling-industrie, de vraag naar gerecycled textiel en het aanbod van nieuwe producten uit teruggewonnen grondstoffen. Het doel is om burgers in staat te stellen zelf als ‘changemaker’ aan de slag te gaan en ook anderen aan te laten haken bij een groeiende gedragsverandering in Amsterdam. Amsterdam Textiel Reflow project Red kleding en huishoudtextiel uit de verbrandingsoven

Image by Sam Edens, 2020

Laat je textiel niet in rook op gaan! Per jaar belanden miljoenen kilo’s textiel in de prullenbak en worden verbrand. Help mee dit te stoppen en alle waarde uit textiel te halen. Van kleding tot schoenen en van handdoeken tot beddengoed en gordijnen. Koop minder nieuw, ruil, verkoop of geef weg, repareer en recycle. Partners van het Amsterdam Textiel Reflow pilot project zijn; gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger, Metabolic, BMA-Techne en Waag. Gesubsidieerd EU horizon 2020.

This event is in English! Online via LIVECAST. Pay as you like

The textile industry is one of the most polluting and exploitative industries worldwide. What role can designers and design academies have in changing the direction of the industry? Can they design for meaningful circular business models where reuse and recycling are key? Hear more about the role of material research, innovation and education in rethinking the textile industry and discover the projects of KABK fashion students.

Gepubliceerd door  FDMCI Learning Communities 9 februari 2021

Startdatum 15 feb