Bouwkundestudent wint 10.000 euro voor herinrichtingsontwerp

Herinrichting Centraal plein Uilenstede

18 okt 2017 14:20 | Faculteit Techniek

Vierdejaars student Built Environment: Bouwkunde van de Hogeschool van Amsterdam Rachel Mein is winnaar van de wedstrijd ‘Mensen maken Amstelveen’, een initiatief van de gemeente Amstelveen. Het ontwerp van Rachel voor het centrale plein van Campus Uilenstede werd door inwoners en de vakjury als beste beoordeeld. Het ontwerp bevat o.a. twee pingpongtafels, zitmogelijkheden met rugleuningen, groen en twee lange picknicktafels van 4,5 meter. Wethouder Jeroen Brandes overhandigde de check van 10.000 euro aan Rachel. Dit bedrag wordt besteed aan de realisatie van het ontwerp.

De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU)

Rachel reageerde op een Facebookoproep van de Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU). Rachel, die zelf ook bewoonster is van Uilenstede vertelt: ‘De vereniging zocht een Bouwkundestudent die hun ideeën voor deze wedstrijd kon uitwerken. De basis os een enquête die is afgenomen onder de bewoners (studenten) en een aantal lokale ondernemers die ook van het plein gebruik maken. Ik heb drie opties uitgewerkt en voorgelegd om tot het definitieve ontwerp te komen.

De overtuigende winnaar

Er waren 43 inzendingen voor de wedstrijd ‘Mensen maken Amstelveen’ en de jury maakte hieruit een voorselectie van 10 ideeën. Vervolgens mocht het publiek stemmen. Van de 1.000 stemmen kreeg het ontwerp van Rachel er 300. Rachel benaderde leveranciers van straatmeubilair om te kijken welke objecten hufterproof zijn en voerde gesprekken met de beheerder van Uilenstede, wijkbeheer en de oorspronkelijke uitvoerder van het plein. Het ontwerp wordt uitgevoerd, de vraag is alleen nog of het voor of na de winter gaat plaatsvinden. Rachel mag erop toezien dat het plein daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Rachel grapt: ‘En wie weet, misschien komt mijn naam nog wel op een steen.’