Hogeschool van Amsterdam

'Mijn grootste droom tijdens Sportkunde - leerroute SM&O was een internationale stage in een Engelstalig land. Iets compleet nieuws en voor langere tijd in een andere cultuur leven. Daarom koos ik Nieuw-Zeeland voor mijn internationale stage. Ik deed zowel mijn buitenlandstage als afstudeeronderzoek bij voetbalorganisatie FootballFix.

Het leukste van mijn buitenlandstage vond ik het internationale netwerk dat je opbouwt.

Mark: oud-student - Sportkunde

Adviesrapport ontwikkeling 5-a-side voetbal

Voor mijn afstuderen schreef ik een adviesrapport over hoe Footballfix het 5-a-side voetbal het beste kan doorontwikkelen en uitbreiden. 5-a-side voetbal is een snelle, non-stop vorm van voetbal voor alle spelniveaus waar spelers continu doorwisselen en plezier centraal staat. Ik onderzocht de interne, externe en financiële factoren die een belangrijke rol spelen in de toekomst van het 5-a-side voetbal bij Footballfix.

Competitiemanager FootballFix

Naast het schrijven van het adviesrapport was ik bij FootballFix competitiemanager. FootballFix organiseert diverse voetbalcompetities verspreid over Auckland en ik managede vier van deze competities in de avonduren. Dit betekent het opzetten van wedstrijdschema’s, administratie bijhouden, teams en spelers voorzien van benodigde informatie en problemen verhelpen tijdens de wedstrijden. Daarnaast hielp ik mijn collega’s bij de organisatie van diverse toernooien en gaf ik FootballFix creatieve input op het gebied van marketing en branding.

Bedrijfscultuur Nieuw-Zeeland

Er heerste een enorm goede sfeer tussen de collega’s bij Footballfix. De bedrijfscultuur in Nieuw-Zeeland is in mijn ogen meer relaxt en ontspannen dan in Nederland. Na mijn stage heb ik nog een maand gereisd door de Filipijnen. Een hele mooie ervaring.'