Hogeschool van Amsterdam

'Momenteel volg ik de master Science in Sport Business bij Temple University in Philadelphia; een samenwerkingspartner van de HvA. Een bijzondere ervaring.

Mijn ultieme doel is om ooit betrokken te zijn bij de organisatie van de Olympische Spelen.

Bob: oud-student - Sportkunde

Ik koos destijds voor Sportkunde - leerroute SM&O omdat deze opleiding de sportwereld combineert met het bedrijfsleven. Ik heb tijdens mijn studie veel verschillende dingen gedaan, niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland.

Uitwisselingsprogramma Kenia

Mijn deelname in het tweede jaar aan het Honours project Pamoja Kenya was absoluut een hoogtepunt. Samen met medestudenten organiseerden we een jaar lang sponsorevenementen voor de Keniaanse ngo A-Step. Ter afsluiting vlogen we naar Kenia voor een cultureel uitwisselingsprogramma van twee weken. We organiseerden sportevenementen voor de lokale jeugd in de sloppenwijken van Eldoret en hielpen A-Step met het bouwen van een community center.

Honours reis naar Londen en Barcelona

Een ander hoogtepunt was de Londen-Barcelona reis met de Honours studenten in mijn derde jaar. Tijdens deze reis kreeg ik een beter beeld van het nalatenschap van de Olympische Spelen voor beide steden. We bezochten bijvoorbeeld UK Sports in Londen, een bedrijf dat direct betrokken was bij de organisatie van de Spelen in 2012. Ook gingen we langs bij een amateur atletiekvereniging voor gehandicapten waarvan het ledenbestand toenam door de Spelen. Bijzonder om te zien wat sport met een land maar ook met de mensen kan doen.

Afstuderen Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

Mijn afstudeerstage liep ik bij de eventsafdeling van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Ik werkte mee aan de organisatie van grote nationale en internationale evenementen zoals de Euro Hockey League (EHL), de Rabo Super Serie en de competitie play-offs. Daarnaast onderzocht ik voor de Euro Hockey League welke factoren voor sportfans een rol spelen bij het wel of niet kopen van een wedstrijdkaart. Een leerzame stage waar ik ook een goed netwerk heb opgebouwd.

Master Science in Sport Business in Philadelphia

Momenteel volg ik de master Science in Sport Business bij Temple University in Philadelphia; een samenwerkingspartner van de HvA. De master biedt mij een extra verdiepingsslag in de sportwereld op internationaal niveau. Bovendien kan ik nog veel leren van de Amerikaanse event- en entertainmentcultuur. Na mijn master hoop ik op een baan in de evenementensector.'