Teun van de Keuken op de HvA: Wel of geen vlees bij het kerstdiner?
Schrijver en presentator Teun Van De Keuken komt vrijdag 19 december naar de Hogeschool van Amsterdam voor een lezing en live Q&A over zijn nieuwe boek 'Dieren zijn ook mensen'. In zijn verhaal onderzoekt hij waarom het zo moeilijk is om vlees te laten staan – ook voor hemzelf. Het event wordt georganiseerd vanuit de master Klimaatpsychologie en -gedrag en is voor iedereen toegankelijk.


Teun van de Keuken gaat in op waarom we dieren eten en welke impact dat heeft op mens, dier en klimaat. Tegelijkertijd biedt het boek een moreel kompas én praktische gids voor iedereen die wil minderen met vlees, maar die verandering best uitdagend vindt. Interessant om inspiratie op te doen voor het kerstdiner en voor goede voornemens in januari!
Over Teun van de Keuken
Teun van de Keuken (Amsterdam, 1971) is journalist, schrijver, columnist, podcaster en programmamaker. Hij werd bekend als één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is. Lees meer over zijn werk op https://teunvandekeuken.nl/.
Locatie
Kohnstammzaal, op de 9de verdieping van het Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam
Aanmelden voor het evenement is niet nodig.
Lunch & Learn
Dit evenement wordt georganiseerd vanuit de master Klimaatpsychologie en -gedrag en het lectoraat Psychologie voor een Duurzame Stad. Elke vrijdag organiseert de master een lunch & learn. In deze inspirerende lezingenreeks komen de meest actuele en urgente thema’s rondom duurzame gedragsverandering voorbij, verteld door sprekers van binnen en buiten de HvA.