Sambal pop-up @Sport- en Voedingscampus
Vijzel je eigen sambal!

Op dinsdag 18 november vanaf 11.30 ben je welkom in de hal op de begane grond om aan te schuiven bij de sambal pop-up! Kies uit verschillende verse ingrediënten en vijzel je eigen sambal in een traditionele cobek. Of je nu houdt van mild, zoet of extra heet – jouw smaak bepaalt!
🗓️ Dinsdag 18 november 2025
⏱️ Vanaf 11.30
📍 Hal begane grond | Sport- en Voedingscampus
🏢 Dr. Meurerhuis | Dr. Meurerlaan 8 Amsterdam
♿️ Rolstoelvriendelijk
💎 Gratis toegang
⁉️ Let op, dit event is op de Sportcampus - Dr. Meurerhuis
Sambal is een smaakvolle mix van pepers, kruiden en andere verse ingrediënten. Het wordt in veel Aziatische keukens gebruikt als condiment om gerechten een pittige, unieke, gelaagde smaak te geven. Sambal vindt zijn oorsprong in Indonesië, waar het een essentieel onderdeel van de cuisine is, maar inmiddels zijn er talloze varianten en recepten - van mild tot super pittig. Tijdens deze pop-up leer je de kunst van het sambal vijzelen aan de hand van ingrediënten naar keuze: van rode en groene pepers tot knoflook, limoen, tomaat of kokosrasp. Kom langs, pak een vijzel en maak je eigen sambal precies zoals jij ‘m lekker vindt!