Wat kun jij doen?

Students that Matter werkt graag samen met studenten, docenten en medewerkers. Dit omdat we van mening zijn dat het samenbrengen van verschillende achtergronden leidt tot een inclusievere hogeschool, waar we trots op kunnen zijn.

Spreekt dit jou ook aan? Word studentmentor van studenten met een vluchtachtergrond bij Refugees@HvA, Anderstalige student mentoring of word ambassadeur van evenementen die we organiseren. Geef je op via de aanmeldknoppen of stuur een e-mail aan studentsthatmatter@hva.nl.

Refugees@HvA

Vind jij het leuk om een studentmentor te worden van een eerstejaarsvluchtelingstudent? Als ouderejaarsstudent kun je je opgeven als studentmentor voor een eerstejaarsvluchtelingstudent. Gedurende een half jaar begeleid je een eerstejaars waarbij de nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen. Je wordt door het UAF begeleid en je neemt onder andere deel aan een training interculturele communicatie. R@C is een samenwerking met het UAF. Meer weten? Kijk dan op de pagina van Refugees@HvA.

Anderstalige Student Mentoring

Vind jij het leuk om anderstalige (vluchteling)studenten te helpen bij hun voorbereiding op een studie aan de HvA en aan hun Nederlandse (spreek)vaardigheid te werken? Dan is Anderstalige Student Mentoring iets voor jou!

Studentambassadeur

Informatie volgt z.s.m.

Ambassadeur van evenementen

De evenementen van Students that Matter zijn gemaakt om een dialoog aan te gaan over de verschillende achtergronden van elkaar. Na het event gaan we in gesprek met elkaar, waarbij we stil staan bij de overeenkomsten en verschillen en de toegevoegde waarde die die kunnen hebben voor samenwerking. Het is daarom van belang dat het event door zoveel mogelijk HvA’ers wordt bezocht. Als ambassadeur woon je de events bij, promoot je ze en neem je het liefste zelf mensen mee.

De events zouden goed aan kunnen bij lesstof die gaat over diversiteit, inclusie, vluchten, mensenrechten, samen leven of over het inzetten en maken van geëngageerde films, theaterstukken, exposities of documentaires. Voorbeelden van de theaterstukken: As I let my fathers house, The bright side of life, Kinderen van Aleppo.

De events lenen zich ook ter ondersteuning van studentenbegeleiding. In een ontspannen setting is het mogelijk om met elkaar uit te wisselen en tijdens de normale sb-bijeenkomsten kun je hierop terugkomen.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of heb jij ideeën? We denken graag met je mee. Stuur een mail aan: studentsthatmatter@hva.nl.

Taalcoaches

Informatie volgt z.s.m.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 19 oktober 2022