Statushouderstudenten

Vluchtelingstudenten

Studeer je aan de HvA? Welkom! Sluit je aan bij het platform Students that Matter (StM). Zo breid jij je netwerk uit en krijg je ondersteuning bij je studie, als je wil.

In het programma Students that Matter (StM) werkt de HvA samen met de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF om vluchtelingstudenten een warm welkom te bieden en ze te ondersteunen tijdens hun opleiding aan de HvA.

Ons platform heeft als doel dat jij succesvol in je studie bent en ondersteunt je daarbij zo goed mogelijk. Zo informeert StM je over alles wat de HvA voor je kan doen, bijvoorbeeld de mogelijkheid tot verlenging van je toetstijd en extra taalondersteuning. Je leert dus veel leuke nieuwe mensen kennen.

Als je lid wordt van StM, dan heb je deze voordelen:

  • De eerste vier maanden begeleiding door een StM-studentmentor, dan hoef je het niet allemaal zelf uit te vinden.
  • Je krijgt persoonlijke ondersteuning van een docent Nt2 of een docent Engels voor je taal- en studievaardigheden; zie Je taalvaardigheid verbeteren
  • In onze WhatsApp-groep worden tips uitgewisseld en kun je vragen stellen aan medestudenten. Ook houden we je op de hoogte als er iets wordt georganiseerd.
  • Deelnemen aan het onlinespreekuur, zodat je elke week even met andere studenten kunt kletsen; zie Contact met medestudenten tegen eenzaamheid.
  • StM-meetup organiseert een aantal keer per jaar leuke activiteiten, zodat we samen kunnen ontspannen. Bijvoorbeeld door gezellig te bowlen;
  • Als je een vraag hebt, kunnen we gemakkelijk kijken hoe wij, of iemand anders, je kunnen helpen. Direct lid worden? Waar wacht je nog op? Stuur een mailtje aan studentsthatmatter@hva.nl .

Als je bijvoorbeeld iemand nodig hebt die je kan helpen met verslagen schrijven of beter presenteren of om te helpen met je schoolopdrachten, stuur dan een mail aan ons: studentsthatmatter@hva.nl en geef meteen aan waar je aan wil werken. Dan koppelen wij jou aan een NT2- docent of een docent Engels die een afspraak met je zal maken.

Nour (een student van StM) heeft de Mooc Beter schrijven in het hoger onderwijs thuis gevolgd op de computer mèt begeleiding van Ljiljana. De MOOC is een gratis online cursus. Hierdoor had Nour de mogelijkheid om vragen te stellen over de onderdelen in de MOOC en kreeg Nour ook feedback op gemaakte schrijfopdrachten. Omdat Nour aangaf hier echt wat aan gehad te hebben, willen we het nu aan jullie allemaal aanbieden. Je krijgt zelfs een certificaat als je hem afgerond hebt

Heb jij ook zin om thuis aan je schrijfvaardigheid te werken met de MOOC èn vind je het fijn om ook feedback te krijgen? Stuur dan een mail aan ons: studentsthatmatter@hva.nl waarin je dit aangeeft. Dan koppelen wij jou aan een NT2- docent die met je een plan gaat maken.

Wil jij contact hebben met studenten die ook uit een ander land hier in Nederland zijn gekomen om te wonen en te studeren? De studentenstaf Moh en Natali organiseren elke vrijdag een inloopspreekuur van 15:00 tot 16:00 uur. Tijdens het inloopspreekuur gaan ze je vragen beantwoorden. Je kan ook met medestudenten ervaringen delen zodat je op goede ideeën wordt gebracht.

Ben je klant van het UAF? Het UAF begeleidt ook online, dus je kunt ook altijd contact opnemen met het UAF.

Soms kan het voorkomen dat je hulp nodig hebt, maar dat je niet weet bij wie je terecht kunt. Op Student Info lees je meer over de hulp en begeleiding die Studentenzaken aanbiedt.

Met je studentendecaan kun je je persoonlijke problemen bespreken en advies vragen. Samen met de studentendecaan zoek je naar oplossingen en acties die leiden tot een verbetering in je persoonlijk functioneren en je studie. De gesprekken zijn vertrouwelijk. Maak meteen een afspraak met de studentendecaan van jouw opleiding

Welkom

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 19 oktober 2022