Students that Matter

Students that Matter is er voor jou!

Ben je statushouder en studeer je aan de HvA? Welkom! Students that Matter (StM) is een netwerk speciaal voor statushouderstudenten aan de HvA en wordt gerund door studenten die zelf ook statushouder zijn.

Het netwerk heeft als doel jou zo succesvol mogelijk aan de HvA te laten studeren en biedt gezelligheid en ontspanning.

Door je aan te sluiten bij StM krijg je de mogelijkheid te werken aan je netwerk, andere statushouderstudenten te ontmoeten en extra (taal)ondersteuning te krijgen.

Op deze pagina vind je alle informatie over StM en wat dit netwerk jou te bieden heeft.

Wat biedt Students that Matter?

Aan het begin van het studiejaar organiseert STM een kick-off bijeenkomst voor eerstejaars statushouderstudenten. Tijdens de kick-off kun je kennismaken met het STM-team, andere eerstejaarsstudenten ontmoeten en ontvang je nuttige informatie over de begeleiding en ondersteuning die je kunt krijgen.

Samen zorgen we ervoor dat je goed geïnformeerd aan het studiejaar kunt beginnen! Wil je naar de kick-off bijeenkomst komen? Mail dan naar studentsthatmatter@hva.nl

Om je in contact te brengen met andere statushouderstudenten organiseert STM verschillende informatieve en sociale activiteiten. Denk hierbij aan een kerstdiner, bowlen of het maken van een stadswandeling. Daarnaast bieden we leerzame workshops aan zoals studie- en sollicitatievaardigheden.

Via onze nieuwsbrief en Instagram word je op de hoogte gehouden van onze events. Alle bijeenkomsten zijn gratis. Kom je liever niet alleen? Neem dan gerust iemand mee.

Als je begint aan de HvA komt er veel op je af. Alles is anders dan je gewend bent en je moet nog helemaal je weg vinden. Dat is voor iedereen pittig, maar als je een vluchtachtergrond hebt kan het nog net wat lastiger zijn. Daarom kun je een Studentmentor+ aanvragen; een getrainde ouderejaarsstudent van je eigen opleiding die je extra begeleiding biedt tijdens de eerste 100-dagen van de opleiding.

Jouw Studentmentor+

  • Spreekt tussen de start van het studiejaar en eind januari om de week een uur met jou af
  • Maakt jou wegwijs binnen de hogeschool en de opleiding (denk hierbij aan gebouwen en systemen zoals Brightspace en MijnHvA.nl)
  • Is de persoon aan wie je laagdrempelig en snel een (praktische) vraag kunt stellen
  • Is de wegwijzer naar andere hulpbronnen binnen de HvA, zoals de studentendecaan en Student Info
  • Biedt jou een luisterend oor

Wil je een Studentmentor+ aanvragen? Dit kan aan het begin van het studiejaar (augustus/september). Ga naar de pagina Studentmentor+ in de A-Z lijst van jouw opleiding voor contactgegevens.

Het Studentmentoren+ programma wordt aangeboden door Students that Matter en 25 opleidingen.

Doet jouw opleiding (nog) niet mee aan het Studentmentoren+ programma? Of heb je een andere vraag over studentmentoring? Neem dan contact op via studentmentorplus@hva.nl.

Kun jij hulp gebruiken bij het schrijven van een verslag, het maken van een opdracht of het houden van een presentatie? Je kunt extra taalondersteuning aanvragen van een docent Nederlands (Nt2) of Engels. Dit is persoonlijke ondersteuning afgestemd op jouw behoefte.

> Vraag via dit formulier extra taalondersteuning aan.

Elke eerste woensdag van de maand worden er door het UAF inloopspreekuren gehouden op de HvA. Het UAF is een stichting die vluchtelingstudenten adviseert en helpt ter voorbereiding op, tijdens en na een studie. Ben je aan het voorbereiden op een studie in MBO, HBO of WO? Of studeer je nu en heb je ergens vragen over of advies over nodig? Ben je op zoek naar stage/werk? Kom naar het spreekuur; misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Bekijk hieronder de flyer!

Bekijk de flyer!

Welkom

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Ben jij een statushouderstudent en wil je lid worden van Students that Matter? Kom met ons in contact!

In het programma Students that Matter (StM) werkt de HvA samen met de Stichting voor Vluchtelingstudenten UAF om vluchtelingstudenten een warm welkom te bieden en ze te ondersteunen tijdens hun opleiding aan de HvA.

Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 23 februari 2023